Napjainkban – a szív- és érrendszeri betegségek után – világszerte a rák követeli a legtöbb halálos áldozatot, ez a betegség ugyanis évente körülbelül 9 és fél millió ember halálát okozta. Az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb a rák miatti halálozási ráta, a legalacsonyabb pedig a mediterrán országoké. Vajon az étkezés milyen szerepet játszik ebben? A legújabb – bár korai fázisban levő – kutatási eredmények szerint a ketogén diéta pozitív hatással lehet szervezetünkre a rák elleni harcban.
2/4 A vércukorszint szerepe a rákos megbetegedésekben
Több mint százféle ráktípus létezik, azonban az mindegyikben közös, hogy a szénhidrátot és vércukrot használják ahhoz, hogy növekedjenek és szaporodjanak. Gyakorlatilag ez a két dolog az „üzemanyaguk”. A ketogén diéta alatt az anyagcsere megváltozik és a vércukorszint csökken, aminek eredményeképpen a rákos sejtek „éheznek”. Így lassabban burjánzanak vagy – bizonyos esetben – teljesen le is áll növekedésük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!