Kesztyűk, sálak és sapkák – Indul a téli divatszezon!

Kesztyűk, sálak és sapkák – Indul a téli divatszezon!

Címlap / Stílus / Divat / Kesztyűk, sálak és sapkák – Indul a téli divatszezon!

A hideg hónapok a kiegészítőkről szólnak: ilyenkor előkerülnek a pihe-puha sapkák, sálak és kesztyűk, amik amellett, hogy melegen is tartanak a hűvös időben, a szettedet is feldobják. Ugye kíváncsi vagy, idén milyen 

Puha kötöttek

A kötött kiegészítők minden évben hódítanak és szerintünk sosem fognak kimenni a divatból. Az idei szezonban ráadásul nem csak az összeillő sál-sapka-kesztyű szettek hódítanak, de sok variáció belefér!

Keverheted például egy színen belül a kötés mintáját, de egy-egy eltérő, kirívó szín is teljesen megengedett. Ha egyszínű a szetted, akkor vagy egy nagyon eltérő (pl. feketéhez piros, narancssárga vagy mustársárga) kiegészítőket keress vagy maradj a hasonló árnyalatoknál – például variáld a barnát egyéb földszínekkel.

Arra viszont figyelj, hogy a hajszínedhez, illetve annak fazonjához válaszd a sapkád, hiszen így lesz tökéletes az összhatás! 

A svájci az igazi

A régi trendek újra és újra visszaköszönnek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az idei szezonban a svájci sapkák reneszánsza!

Legjobb, ha ballonkabáttal vagy szűk fazonú, egyenes vonalú kabátokkal viseled, de ha még nincs túl hűvös, akkor egy garbó és egy szőrmellény mellé is kitűnő választás lehet!

Pazar pompon

Ha pomponról van szó, akkor idén a méret a lényeg!

A sapkád gömbölyű dísze lehet kötött vagy szőr, de a legfontosabb, hogy minél nagyobb legyen. Kicsit újra gyereknek érezheted magad, amikor felveszel egy ilyen sapit, amihez mi más, mint egy egyujjas kötött kesztyű passzol a legjobban!

Idén pomponokat ráadásul nem csak a sapik tetején, de a kesztyűdön, a sálad végein vagy a táskáidon is felfedezheted!

Orosz rulett

Ha van olyan nép, aki igazán tudja, hogyan lehet divatosan és egyben praktikusan öltözködni a fagyos éjszakákon és a hűvös nappalokon, akkor ez az orosz!

Nem véletlen, hogy a különböző usánkák és más szőrös sapkák is tőlük indultak hódító útjukra – és meg sem álltak a legnagyobb divatházak kifutóiig.  

Idén neked is ajánljuk, hogy újíts be egy ilyen darabot, de arra azért figyelj, hogy szőrrel díszített kabáttal nem érdemes kombinálni őket

Tipp: Egy klasszikus szett esetén variáld hosszított bőrkesztyűkkel!

Szegecsek és flitterek

Ezen a télen inkább a letisztult, egyszerű dolgok hódítanak, de egy-egy apró díszt vagy mintát azért mindig érdemes belecsempészned az outfitedbe. 

Jó példák erre a különböző szegecsek és flitterek, amiket akár te magad is a ruháidra, kiegészítőidre (a sáladra és a kesztyűdre is!) felvarrhatsz – így biztos olyan darabokat varázsolsz magadnak, ami nem fognak szembejönni veled az utcán!

Francia szerelem

A kalap az egyik legnőiesebb kiegészítő, ami ráadásul az utóbbi években kezd egyre közkedveltebbé válni.

Persze a különlegesebb fazonokat viselni is tudni kell, az viszont biztos, hogy ebben a szezonban mindenki megtalálja majd a hozzá illő darabot, hiszen tényleg hatalmas a választék. 

Léteznek színes, nagy karimájú, selyem szalagos, fiús fazonú vagy klasszikus darabok is, de ha még csak kacérkodsz a kalapozással, érdemes szétnézned a nagyid szekrényében is, hátha találsz egy trendi fazont, amit elvihetsz egy próbakörre.

Tipp: Bőrkesztyűvel kombinálva igazán kifinomult hatást kelthetsz!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!