Kertépítési és kert dekorálási ötletek

Kertépítési és kert dekorálási ötletek

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kertépítési és kert dekorálási ötletek

A természetben eltöltött idő hatalmas feltöltődést képes adni a mindennapokhoz. A következő kert dekorálási tippek segítségével egyedi bájt kölcsönözhetsz kertednek és teraszodnak.

Hullámos virágágyások

A szabályos, egyenes virágágyások unalmasak és kiszámíthatóak. A természet szinte soha nem képes tökéletes szimmetriára, ezért sokkal kedvesebb látványt nyújt, ha a virágágyásoknak hullámos szélt adunk.
Mutatós, ha a szélekbe apró, színes virágokat ültetünk, így egyértelműen elhatárolódik a zöld gyeptől. Akár színes kövekkel is feldobhatjuk a széleit.

Cipők mint virágtartók

A régi bakancsot vagy csizmát értelmetlen kidobnunk, gondoljunk inkább növényeinkre! Játékos és egyben stílusos hatást érhetünk el, ha lejárt cipőinkbe cserepet helyezünk és virágot ültetünk.
A rövidebb szárú „virágos” cipőket akár a falra, vagy nyári konyha/garázs ablakára is felakaszthatjuk.

Kúszónövények

Vidám, mégis ódon környezet hatását kelthetjük, ha a teraszunkat valamilyen kúszónövénnyel futtatjuk be. Helyezzük el ennek tövében a kerti ülőalkalmatosságot. 
Ismerd meg a legillatosabb és legszebb kerti kúszónövényeket!

Mesebeli járda

Igazi mesebeli park hatását kelthetjük ha a járdát „kacskaringós” formában helyezzük el a kertben. Szegélyezzük bukszusokkal, lámpásokkal (a legpraktikusabb, ha napenergiával feltöltődő lámpákat szerzünk be) és virágokkal.
A járda kövezete sokféle anyagból lehet – legtöbbször beton, de tégla, különböző kövek vagy fa is lehet.

Elkerített pihenőrész

Egyszerű és olcsó fakerítéssel elkülöníthetjük a terasznak szánt részt a kert többi részétől. Itt érdemes „lekövezni” a talajt. Itt elhelyezhetjük kerti bútorainkat, hintaszékünket vagy akár kerti kanapénkat, így komfortos érzésünk lehet kint is.
A kerítés mellé ültessünk fákat és futtassunk rá kúszónövényeket, hogy minél több természetes árnyék gondoskodjon kényelmünkről.

Formás kő és betondíszek

Az öntött kő és betondíszek, legyen szó padokról, szobrokról vagy egyéb díszekről, nagyszerűen mutatnak a zöld környezetben.
Érdemes legalább két hasonló stílusú díszt beszerezni (például egy hasonló mintázatú kővázát és kőpadot), hogy egységet képezzünk.

Természetes faldísz

A lepusztul, unalmas külső falakat feldobhatjuk egy ilyen kreatív fapolccal, amelyre kis növényekkel „benépesített” cserepeket helyezünk.

Térelválasztó

Ha szeretnénk logisztikailag különválasztani a kert különböző részeit, vagy esetleg csak megtörni szeretnénk a zöld gyep egyhangúságát, egy ilyen virágokkal övezett tégla-sáv nagyszerű megoldás.

Díszes tuják

Igazán szépek a tuják és egyéb örökzöld bokrok, de sokszor az a gondunk velük, hogy tőben kopárabbak. Sokkal mutatósabb, ha termőfölddel övezzük a tövét és virágokat ültetünk köré. Az egészet kerítsük be kövekkel.

Virágos lépcsők

Az unalmas lépcsők széleire ültessünk kőrózsákat (portolácskákat). Ezek könnyen megélnek a kövek és sziklák közt, ráadásul annyira színesek és mutatósak.

Faforgács járdának

Ha buja kertünkben átjáró járdácskát szeretnénk kiépíteni, létezik egy természetes és olcsó megoldás.
Elegendő, ha egy vastag faforgács réteggel leszórjuk a járdának szánt földrészt. Eső után garantáltan nem válik sárossá, mégis teljesen természetes megoldás. 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást