Ehhez az ételhez csak néhány káposztalevél kell. A megmaradó részt tedd el, később még felhasználhatod más célra. Laktató, mégis könnyen emészthető étel.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kelkáposzta
- 5 tojás
- 1 pohár tejföl
- 1,5 dkg mascarpone sajt
- 1 ½ teáskanál só
- bors
- 1 kávéskanál köménymag
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A kelkáposztáról távolítsd el a megsárgult leveleket, majd mosd meg, és vegyél le róla 8 ép és egészséges levelet. A káposztaleveleket főzd 3 percig sós vízben, majd vágd fel őket vékony csíkokra.
Verd fel villával a tojásokat, add hozzájuk a tejfölt, a mascarponét, a másfél teáskanál sót, egy kevés borsot, a lisztet, a köménymagot és a sütőport. A fánkokat forró olajban, közepes lángon süsd ki. Melegen vagy langyosan tálald.