5 munkatárstípus, aki miatt szívesen home officeoznál

Zabolai Margit
Írta: ,

Sokakat megijeszt a gondolat, hogy egész nap egyedül vannak, nem látnak senkit, nem tudnak szólni senkihez. De lássuk be, vannak olyan kollégák, akik miatt néha inkább bevállalnád, hogy egész nap senkit sem látsz, ha legalább őket sem kell.

Az ember egy munkahelyen csapatban dolgozik, ahol mindenki kisegíti szükség esetén a másikat, és persze, sokkal jobb, ha valaki kérdez, mintha valamit nem jól csinál meg, és amiatt mindenkinek plusz feladat lesz.

De amikor valakinek egy rövid igen vagy nem, egy ide kattints vagy abba a mappába tedd helyett töviről hegyire, az egész munkamenetet felvázolva, minden egyes okkal és miérttel, lehetséges alternatívákkal és azok kizárásával, 12 felvonásban kell elmagyarázni minden egyes lépést, már másképpen biztosan nem engedi el a kérdést, és még akkor is fel fog vetni egy problémát, amikor azt hitted, hogy már megbeszéltetek mindent, amit egy irodai tűzőgépről megbeszélni emberileg lehetséges… Na akkor szívesen csomagolnál, és mennél haza.

A magánéletét kiteregető Kép forrása: racorn/depositphotos.com

Szuper, ha egy munkahelyen baráti a hangulat, de attól mégis csak munkahelyen vagy.

Lehet, hogy van olyan kollégád, akivel az évek során valóban bensőséges viszony alakul ki, de az, aki a kávégép előtt hangosan sóhajtozza, hogy „Jajj, hát ez a Béla… jajj, most mondd meg!”, míg végre valaki megtörik, és megkérdezi, hogy csak nincs-e valami baj, na az azért már kicsit neked is sok.

Ha ezek után nem tudod úgy elfogyasztani az ebédedet, hogy meg ne tudd, hogy Béla miért féltékeny Gézára, és hogy betűről betűre meg ne ismernéd a tegnap esti veszekedés forgatókönyvének minden részletét, akkor nem csoda, ha azt érzed, hogy ezentúl inkább magányosan ebédelnél.