Divat / Stílus

Kardigánmánia – Hogyan hordjuk őket és hogyan ne?

Kardigánmánia – Hogyan hordjuk őket és hogyan ne?

Van belőle vastag, vékony, hosszított, gombos, kötős, mintás vagy egyszínű… de egyáltalán nem mindegy, hogyan hordod őket! A kardigánok hiába a ruhatárad megkerülhetetlen elemei, azért van pár szabály velük kapcsolatban, amit érdemes megjegyezned. 

Klasszikus kardigánok

Egy klasszikus kardigán biztosan hever a szekrényedben, de ha tippelhetnénk, akkor inkább azt mondanánk, hogy a hét minden napjára van egy a tarsolyodban! 

Éppen ezért jobb, ha tudod, hogy ezeket a darabokat a kardigán hosszával megegyező hosszúságú felsőkkel érdemes hordani, vagy betűrt ingekkel és pólókkal is párosíthatod. Ne viseld azonban hosszított laza pólókkal, mert így slamposnak, szedett-vedettnek tűnhet az összhatás.

Tipp: Szuper layering darab lehet egy klasszikus kardiból a magas derekú szoknyákhoz vagy a szűk ruhákhoz plusz egy rétegként, ha épp nincs kedved blézert felvenni. Ha inggel viseled, akkor tűrd fel a kardigánt úgy, hogy az inged ujja egy kicsit kilógjon!

Nyitott kardigánok

A nyitott kardigánokban az a legjobb, hogy ha elég bő és hosszú az alja, akkor hűvösebb időben pont úgy kuckózhatsz bele, mint egy puha takaróba.

Az ilyen kardigánok játékos esésük miatt inkább szűk, sötétebb nadrágokkal működnek igazán jól, bővebb szoknyákkal viszont inkább ne párosítsd. 

Tipp: Ha egy testhez simuló ruhával vennéd fel, akkor figyelj arra, hogy a két layer alja ugyanott végződjön.

Aszimmetrikus darabok

Az elöl hosszú, hátul rövid vagy balról jobbra rövidülő kardigánokkal jól feldobhatod a szettedet, hiszen izgalmas esésükkel ott takarnak, ahol épp kell, az előnyös részeket pedig szépen kiemelik. 

Tipp: Ebben az esetben csak arra figyelj, hogy ne legyen túl zavaros az outfited – ha sok minta, szín, hosszúság és anyag találkozik, annak káosz lehet az eredménye.

Kincsek a nagyitól

A túlméretezett, nagyon vastag, hosszított kardigánokat egyszerűen imádjuk a hideg téli estéken! Szuper érzés beburkolózni a puha rétegekbe, csak ennyi kell, hogy jobban érezd magad kívülről-belülről.

Ezeket a darabokat szűk, nem túl elegáns ruhákhoz vagy magas derekú szűk farmerekhez párosítsd!

Tipp: Figyelj arra, hogy ha egy igazán vastag kardigánt választasz, akkor a többi réteg ne legyen túl meleg, hiszen így könnyen túllőhetsz a célon, és nem fogod magadat jól érezni a nagy, nehéz, és túl meleg anyagok alatt. 

Oversize kardigánok

Az azték stílusú, poncsószerű kardigánok szuper divatosak ebben a szezonban. Mivel ezek a darabok általában vastagabb anyagból készülnek és hosszabb a kar- és a csípőrészük is, mint a klasszikus kardigánoknak, ezért előnyösebb, ha szűk ruhákkal kombinálod őket. A legjobb, ha előkeresed a legszűkebb farmered, egy egyszerű, nem túl hangsúlyos felsőt és egy térdig érő csizmával teszed teljessé az outfitedet.

Tipp: Az A-vonalú szoknyák remekül kiemelik a vékony derekadat, az oversize kardigánok azonban megfordítják ezt a hatást: ahogy az enyhén elálló szoknyára nehezednek, optikailag erősebbnek mutatnak majd, mind amilyen van. Ezt a kombinációt mindenképp kerüld!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást