Layers! Öltözz stílusosan a rétegek variálásával

Layers! Öltözz stílusosan a rétegek variálásával

Címlap / Stílus / Divat / Layers! Öltözz stílusosan a rétegek variálásával

Ahogy egyre hidegebb az idő, már nem elég feldobod egy bőrdzsekit, hogy teljes legyen az outfited – bizony arra is kell figyelned, hogy kint ne fázz, de bent se legyen meleged, amikor egész nap egy irodában vagy az iskolapadban ülsz, esetleg a városban tömegközlekedsz. Persze aggodalomra nincs ok, ez a helyzet nem vezet egyenes úton a téli kabátod előkereséséhez! Helyette elég, ha elsajátítod a layering, vagyis a réteges öltözködés legjobb fortélyait, amivel csinosan és nőiesen kombinálhatod a ruháidat, és alakíthatod ki az egyre több ruhadarabból álló őszi szettedet. Készen állsz?

Színre szín

Szerintünk abban is van izgalom, hogy ősszel egyre több ruhát kell magadra aggatnod reggelente, így pedig játszhatsz egy kicsit például a színekkel és a mintákkal.

Ilyenkor mindig arra figyelj, hogy legyen egy hangsúlyos szín a szettedben vagy egy meghatározó minta, amit a többi ruhadarab támogat.

Persze ez nem zárja ki azt, hogy a virágos kabátod alá pöttyös inget vegyél fel, vagy a csíkos zakódhoz egy nagy kockás sálat tekerj a nyakadba, sőt! 

Arra viszont érdemes figyelni, mikor különböző mintákat kombinálsz, hogy az egyes ruhadarabok árnyalatai jól passzoljanak egymáshoz

Szőr, szőr, szőr

Az igazán csípős reggeleken a szőrmellények, a műszőrme sálak és kabátok a legjobb barátaid.

Ha a szetted a kedvenc bőrkabátoddal az igazi, vagy még csak azért sem akarod elővenni októberben a télikabátod, akkor ezekre a darabokra bátran támaszkodhatsz, hiszen olyan dögös szettet tudsz velük varázsolni, ami biztosan hoz neked néhány elismerő férfitekintet aznapra.

Variálhatod bőrkabáttal, kötött pulcsival, hosszú kardigánnal, szűk ruhával, de akár ingekkel is.

Variáld a stílusokat!

Manapság a divatban már semmi sem tilos igazán.

A legjobb, ha ősszel praktikusan öltözöl, azaz ha könnyen levehető, vagy cipzáros, gombos felsőket variálsz, még akkor is, ha elsőre stílusban nem passzolnak össze.

Abszolút megengedett a koptatott farmering vastag, kötött, mintás oversized kardigánnal, a kockás ing elegáns blézerrel, vagy a hosszú egyenes fazonú szövetkabát bőrkabáttal.

Fontos, hogy a hosszúságokra ügyelj, és ne lógjanak össze-vissza a különböző rétegek!

Meleg zoknik, meleg sálak…

… és még folytathatnánk a sort: meleg harisnyák, puha, meleg kardigánok.

A legjobb az őszi hidegben, ha egy nagy, kötött sál ölelésébe bújsz a hideg elől, amit ezerféleképpen variálhatsz, és legfőképp, mindenhez jól áll! 

A meleg zoknikat se felejtsd otthon, ezeket mini ruhákhoz harisnyával, szűk farmerekhez csizmával vagy akár bokacsizmákhoz térdzokniként is hordhatod, egyikkel sem fogsz idén mellélőni!

Anyagok, praktikusan

Szuper választás, ha egy vékony selyemingre egy vastagabb zakót, majd egy egyenes vonalú szövegkabátot veszel fel, hiszen így nem csak a színeket és a mintákat, de az anyagokat is variálod.

Jó, ha a szettedben mindig van egy-egy vastagabb, melegebb darab, hogy ne fázz, de ezeket érdemes könnyű, puha, vékony ruhákkal kombinálni.

A szőrmellényt ne kombináld vastag, kötött pulcsival és szövegkabáttal, mert lehet, hogy kint nem fogsz fázni, de amint sorba állsz a kávédért vagy felszállsz a metróra, biztosan a trópusokon érzed majd magad!

Nyári emlékek

A hidegben sem kell elraknod a nyári ruhákat, hiszen ezeket is remekül tudod hordani, ha variálod a különböző rétegeket.

Kapd elő a kedvenc nyári ruhádat vagy rövid szoknyádat, és kombináld csizmával, vastag zoknival és kardigánnal vagy kötött pulcsival. Voila, íme a kedvenc darabod őszi verziója!

De a farmersortjaidat sem kell a szekrény aljára süllyesztened, hiszen meleg harisnyával, magassarkú bokacsizmával, hosszú, egyenes szabású blézerrel még most is tökéletesek, ahogy a szakadt farmerjaidnak is új hangulatot adhatsz egy alájuk csempészett harisnyával. 

Garbóra fel!

A garbó egy igazán praktikus és jól variálható darab.

Ha még nincs ilyened, akkor idén ősszel mindenképp szerezz be egyet (vagy kettőt :P), mert szuperül tudod rétegezni.

Viselheted egy nagy poncsó alatt vagy egy oversized kardigánnal kombinálva, felveheted ing, vagy egy ujjatlan ruha alá, esetleg egyszerűen egy nagy kötött poncsóval vagy szőrmellénnyel.

Választhatsz szűk fazont vagy oversize, hosszabb szabást, biztosan imádni fogod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást