Furcsa karácsonyi ételek a világból, amit azért szívesen kóstolnánk

Furcsa karácsonyi ételek a világból, amit azért szívesen kóstolnánk

Címlap / Életmód / Furcsa karácsonyi ételek a világból, amit azért szívesen kóstolnánk

1/6. Suba, Oroszország

Az oroszok az ortodox naptár szerint január 7-én ünneplik a karácsonyt, és az egyik kedvenc fogásuk ilyenkor a suba, ami egy a halas, céklás krumplis rakottas étel. A hal a bundában, más néven hering bundában vagy hal a suba alatt, az oroszoknál hagyományos ünnepi ételnek számít. Az alapja olajos hering, amely reszelt krumpli-, főtt tojás- és céklarétegek között pihen. Mindez bőven meglocsolva majonézzel. Nem különösebben könnyű étel, és elsőre furcsa is lehet, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Néhány órát pihentetni kell a hűtőben az elkészítés után.

2/6. Yebeg wot, Etiópia

A yebeg wot hasonlít Etiópia nemzeti ételére, a doro watra, és, bármilyen meglepő, a mi báránypörköltünkre is. Amíg a doro wat csirkéből készül ugyanis, a yebeg wot bárányból, és különlegessége, hogy a karácsonyi ünnepekre készülve a pásztorok egyre többet etetik a kiválasztott bárányokat, hogy a húsuk jó zsíros, szaftos legyen. A húshoz adnak aztán zsírt, hagymát, paradicsomot, egy speciális etiópiai vajat, és fűszereket.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást