DIY karácsonyi ajándékok, ha idén valami különlegeset szeretnél adni

DIY karácsonyi ajándékok, ha idén valami különlegeset szeretnél adni

Címlap / Otthon / DIY karácsonyi ajándékok, ha idén valami különlegeset szeretnél adni

Jómagam is szeretem a kézzel készített ajándékokat, mert jó érzés, hogy a másik ennyi időt és energiát szán rám – éppen ezért úgy döntöttem, hogy idén mindenki kap egy kis DIY meglepetést is az ajándék mellé. Íme néhány tipp, ami közül ti is mazsolázgathattok!

Kézmelegítő

Manapság már sokan futkosnak termosszal, függetlenül kortól vagy nemtől.

Épp ezért maga a termosz is nagyon jó ajándék, de hogy ennél picit személyesebb legyen, kedveskedhetsz egy ilyen aranyos kézmelegítővel.

Ha tudsz kötni, akkor tiéd a pálya, de ha nem vagy otthon ezen a terepen, akkor vágd le egy régi kötött pulcsi ujját, hajtsd fel picit a széleit, és már készen is vagy.

Díszítheted gombokkal, kitűzőkkel vagy akár flitterekkel, de az ügyesebbek névre szólót is köthetnek.

Sokszínű befőttesüveg

Ennek az ajándéknak az anyukám örülne a legjobban, mert nálunk biztosan legalább egy gyertya mindig ég (persze csak ha valaki van otthon).

A befőttesüveg gyertyatartóvá alakítására pedig megannyi ötletet lehet már találni.

Befestheted, körbetekerheted madzaggal, ragaszthatsz rá gombokat, írhatsz rá személyes üzenetet, bevonhatod csomagolópapírral, de akár csillámporba is márthatod.

Készíthetsz belőle egy kis karácsonyi tartót is, amit megtölthetsz süteménnyel, hogy még izgalmasabb legyen a meglepetés.

Teaimádóknak

A tea a tél kedvence, megunhatatlan, és sosincs belőle elég.

A nagyszüleimet gyakran megajándékozom különleges teával, és így van egy jó apropó a családi rituáléhoz, amikor azt közösen megkóstoljuk.

Karácsonyra egy ilyen teafát fogok nekik készíteni.

Ehhez nincs szükség másra, csak pár WC-papír gurigára, ragasztóra, ollóra, kartonpapírra a csillaghoz, és természetesen ínyenc teafilterekre.

Leporello

Nagyszülőknek, szülőknek, de még barátoknak is kedves ajándék.

Gyűjtsd össze a kedvenc közös képeiteket, és hívasd elő ugyanabban a méretben.

Vegyél kartonlapot és valamilyen színes papírt, amit majd az egyik oldalára ragasztasz.

A végén madzaggal kösd össze, adj egy kedves címet a könyvnek, és írd rá a borítójára.

Ha kisebb méretű képeket nyomtatsz, akkor a belsejébe is tudsz írni pár közös emléket, vagy egy-egy olyan szót, amiről mindkettőtöknek eszetekbe jut az élmény, amit együtt szereztetek.

Személyre szabott határidőnapló

Nehéz eldönteni, kinek is adjuk. Természetesen függ attól is, hogy ki az a családban, aki még ezt preferálja a digitális naptárokkal szemben. Én már tudom is, ki lesz a szerencsés. 🙂

A naptár alapot és a hozzá szükséges kiegészítőket beszerezheted hobbiboltban is, de ha te inkább a tartalmában tennéd kreatívvá, akkor szedd össze azokat a dátumokat az évben, amikről tudod, hogy fontosak számára: születésnapok, névnapok, ünnepek, már kitűzött nyaralások dátuma. Ezután jöhetnek a te meglepetéseid: kedves üzenetek, idézetek, emlékek, amik elolvasása után szebben indul majd a napja.

Elrejthetsz benne egy nem tervezett közös programot is, és ha nem lapozza fel azonnal, akkor valóban nagy meglepetés fogja majd őt érni, amikor odaér.

Táska

Biztosan van legalább egy barátnőd a karácsonyi listádon, akit meg szeretnél ajándékozni. A táskának ő garantáltan örülni fog, főleg, ha a stílusához szabod. Ha van kedvenc mottója, állatfigurája, vagy akár egy dalszöveg, amit mindig dúdol, akkor azt rá tudod vasalni.

Már a fotópapírra nyomtatott mintákat is rá lehet nyomni táskára vagy pólóra.

Ha jó a kézügyességed, akkor pedig vásárolj textil festéket bármelyik hobbiboltban, és azzal is kreatívkodhatsz. Akár előre kivághatsz betűket, szavakat, mintákat, amit rá szeretnél festeni, és akkor biztosan nem véted el.

Bögreimádóknak

Ha neked is van olyan a családodban vagy a barátaid között, aki imádja a különleges bögréket, vagy épp különleges kötődése van a kávéscsészéjéhez, akkor ezt az ajándékot imádni fogja.

Nem számít, hogy a sokadik lesz a gyűjteményében, de ilyet a boltokban biztosan nem talál. Az Ikea-ban tudsz olcsón vásárolni egyszínű bögréket, amire deco painter vagy porcelánfestő tollakkal is lehet rajzolni.

Ha nincs ötleted, akkor nézz szét a neten, már nagyon jó ábrákat lehet találni. Nyomtasd ki, és rajzold át a mintát grafittal. Ezt az oldalt nyomd rá a bögrére, hogy körvonalazódjon, majd a porcelánfilccel bátrabban át tudod rajzolni a grafitmintát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást