Tűz jegyű vagy? Akikkel a szerelemben kompatibilis vagy a leginkább

Tűz jegyű vagy? Akikkel a szerelemben kompatibilis vagy a leginkább

Címlap / Életmód / Ezotéria / Tűz jegyű vagy? Akikkel a szerelemben kompatibilis vagy a leginkább

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha tűz jegyű vagy?

Tűz és víz

A tűz jegyűek mindig perzselőek, szenvedélyesek, ezért meglehetősen kétesélyes a kapcsolata a két elemnek. Ahogy a valóságban kioltja egymást a tűz és a víz, úgy könnyen megeshet, hogy párkapcsolat esetén is éppen ez történik, legalábbis hosszútávon.

A tűz jegyűeket ugyanakkor könnyen lehűtheti a vízjegyűek nyugalma, megtartó képessége, gondoskodása, és mindez maradásra késztetheti őket. Ha azonban a tűz jegyű fél nagyon lángoló, heves, a vízjegyű viszont túlságosan visszafogott, konzervatív, akkor ennek a kapcsolatnak esélye sincs fellobbannia.

 

Tűz és föld

Jó párost alkothat együtt két olyan ember, akik ellentétes elemből kerültek ki, főleg, ha a tűzről és a földről beszélünk.

A föld jegyűek nagyon stabilak, kitartóak és törekednek a biztonságra anyagi és érzelmi szinten egyaránt, márpedig ez nagyon vonzó a szenvedélyes, és sokszor túlságosan is aktív tűzjegyűek számára.

Biztos lábakon állhat az a kapcsolat, ami ilyen elemekre épít, és általában az egymáshoz csiszolódás sem okoz gondokat. Inkább hosszútávon adódhatnak problémák, a földjegyűek túlságosan pesszimisták, továbbá unalmasak lehetnek egy idő után a lángoló tűznek.

 

Tűz és tűz

Ha tűzjegyűként szenvedélyes kapcsolatra vágysz, akkor jó helyen kutakodsz: amennyiben a partnered is tűz jegyű, alighanem gyorsan szerelemre lobbantok egymás iránt. Nem is tudjátok eldönteni, melyikőtök a rámenősebb – éppen ez a nagy hév vethet gyorsan véget a kapcsolatotoknak.

Bár az elején felerősítitek a másik pozitív tulajdonságait és 100%-on lobogtok, gyorsan rájöttök, hogy lényegében csak megpróbáljátok túllicitálni egymást. A problémakezelést leginkább heves vitákkal „oldjátok meg”, és mivel a párkapcsolati kitartás nem jellemző rátok, még az is lehet, hogy konkrét lezárás nélkül szívódtok fel egymás életéből.

 

Tűz és levegő

Imponáló lehet a tűz jegyűek számára, hogy a levegő jegyűek mennyire kezdeményezőek, nyitottak, miközben teljes egészében megfoghatatlanok – és a levegő jegyűek is érdekesnek tartják a tűz jegyűek lobbanékonyságát, szenvedélyét. Egyformán érdeklődik egymás iránt a két elem és jó párost is alkothatnak együtt.

A levegő jegyűek a könnyedséget, játékosságot, frissességet teszik a kapcsolatba, ami a tűz elemmel rendelkezőket is fellelkesíti. Ugyanakkor, ha a levegő jegyűek túlságosan szertelenné válnak, azzal idegesítik és feszültté teszik a gyakran határozott tűz eleműeket. Igaz ez fordítva is!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást