Életmód / Ezotéria

Tűz jegyű vagy? Akikkel a szerelemben kompatibilis vagy a leginkább

Tűz jegyű vagy? Akikkel a szerelemben kompatibilis vagy a leginkább

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha tűz jegyű vagy?

Tűz és víz

A tűz jegyűek mindig perzselőek, szenvedélyesek, ezért meglehetősen kétesélyes a kapcsolata a két elemnek. Ahogy a valóságban kioltja egymást a tűz és a víz, úgy könnyen megeshet, hogy párkapcsolat esetén is éppen ez történik, legalábbis hosszútávon.

A tűz jegyűeket ugyanakkor könnyen lehűtheti a vízjegyűek nyugalma, megtartó képessége, gondoskodása, és mindez maradásra késztetheti őket. Ha azonban a tűz jegyű fél nagyon lángoló, heves, a vízjegyű viszont túlságosan visszafogott, konzervatív, akkor ennek a kapcsolatnak esélye sincs fellobbannia.

 

Tűz és föld

Jó párost alkothat együtt két olyan ember, akik ellentétes elemből kerültek ki, főleg, ha a tűzről és a földről beszélünk. A föld jegyűek nagyon stabilak, kitartóak és törekednek a biztonságra anyagi és érzelmi szinten egyaránt, márpedig ez nagyon vonzó a szenvedélyes, és sokszor túlságosan is aktív tűzjegyűek számára.

Biztos lábakon állhat az a kapcsolat, ami ilyen elemekre épít, és általában az egymáshoz csiszolódás sem okoz gondokat. Inkább hosszútávon adódhatnak problémák, a földjegyűek túlságosan pesszimisták, továbbá unalmasak lehetnek egy idő után a lángoló tűznek.

 

Tűz és tűz

Ha tűzjegyűként szenvedélyes kapcsolatra vágysz, akkor jó helyen kutakodsz: amennyiben a partnered is tűz jegyű, alighanem gyorsan szerelemre lobbantok egymás iránt. Nem is tudjátok eldönteni, melyikőtök a rámenősebb – éppen ez a nagy hév vethet gyorsan véget a kapcsolatotoknak.

Bár az elején felerősítitek a másik pozitív tulajdonságait és 100%-on lobogtok, gyorsan rájöttök, hogy lényegében csak megpróbáljátok túllicitálni egymást. A problémakezelést leginkább heves vitákkal „oldjátok meg”, és mivel a párkapcsolati kitartás nem jellemző rátok, még az is lehet, hogy konkrét lezárás nélkül szívódtok fel egymás életéből.

 

Tűz és levegő

Imponáló lehet a tűz jegyűek számára, hogy a levegő jegyűek mennyire kezdeményezőek, nyitottak, miközben teljes egészében megfoghatatlanok – és a levegő jegyűek is érdekesnek tartják a tűz jegyűek lobbanékonyságát, szenvedélyét. Egyformán érdeklődik egymás iránt a két elem és jó párost is alkothatnak együtt.

A levegő jegyűek a könnyedséget, játékosságot, frissességet teszik a kapcsolatba, ami a tűz elemmel rendelkezőket is fellelkesíti. Ugyanakkor, ha a levegő jegyűek túlságosan szertelenné válnak, azzal idegesítik és feszültté teszik a gyakran határozott tűz eleműeket. Igaz ez fordítva is!

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást