Otthon / Szórakozás

Ha jártál már zenésszel, ez ismerős lesz

Ha jártál már zenésszel, ez ismerős lesz

Angol tudósok is igazolták már, amit minden lány tud: egy gitárral a kezében minden srác jobban néz ki. De mi van akkor, amikor a dolgok komolyabbra fordulnak, és a mindennapjaidat kell megosztanod egy zenei kockával? Ha jártál már zenésszel, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek.

Olyan nincs, hogy valami nem hangszer

Ha nem a késsel dobol a konyhaasztalon, akkor az csak azért van, mert már kivetted a kezéből, de teljesen mindegy, mert akkor az ujját használja. De lényegében ritmusra aprítja a hagymát, és nem tud úgy elmenni egy oszlop mellett sem, hogy ne pöccentené meg, hogy hallja, hogyan kong.

Amikor rossz napod van, kedvesen megveregeti a térdedet, amit elsőre értékelsz, de aztán gyorsan egy kétszólamos ritmusba csap át a kopácsolás, és már nem is küzdesz ellene, hogy a testedet is hangszernek használja.

Elveszíted, amikor meghallja az egyik kedvenc számát

Márpedig abból elég sok van. Már felismered a semmibe révedő tekintetet és a kicsit félrebiccenő fejet, ami azt jelenti, hogy most a fülét hegyezi, hogy elkapja azt az akkordot, ami szerinte a legjobb az egész albumon. 

Ilyenkor teljesen mindegy, miről beszélsz, mert csak hümmög rá valamit, de kizárt, hogy hallja is. Viszont nagyon jó szórakozás elmesélni neki, hogy hazafelé a kisboltból találkoztál három marslakóval, akik arról érdeklődtek, hogy lehet a legkevesebb átszállással eljutni a Margitszigetre.

Folyton kijavít

Gyakorlatilag lehetetlen vele olyan koncerteket is élvezni, ahol a zene nem annyira, de a hangulat legalább jó, mert a tömeggel ellentétben ő nem fogja átadni magát a hangulatnak, ellenben folyamatosan kommentálja a színpadon zajló eseményeket. 

Zenéről pedig ne is próbálj beszélgetni vele, mert úgyis kiderül, hogy annak a számnak nem is az a címe, eredetileg nem az a zenekar játszotta, vagy egyszerűen soha nem is létezett. Ülj le, egyes.

Elveszíted a házibulikban

A házibulikban elég egy pillanatra levenned róla a szemed, hogy azonnal, nyomtalanul eltűnjön, de szerencsére tudod, hol kell keresned. Minden házibuli legeldugottabb szobájában lapul egy gitár, a te párod pedig biztos, hogy már megtalálta, és egy kisebb közönség előtt ad random koncertet.

Nagy valószínűséggel mostanra három-négy lány is van körülötte, de ezt már megszoktad, és nem zavar, amíg a buli végén veled megy haza.

Kábelek és pengetők

A lakás minden pontján kábelekbe és erősítőkbe ütközöl, és legalább egyszer állt már meg a szíved egy pillanatra azért, mert majdnem felrúgtad a gitárját, amiről még nem merted megkérdezni, hogy mennyibe került. 

És bár mosás előtt mindig átnézed a zsebeket, a mosógép szűrűjében minden alkalommal találsz legalább egy pengetőt. Ez utóbbiból egyébként a párod legalább annyit, és meglepően hasonló helyeken tárol, mint te „vészhelyzet” tamponokat.

Nem mered a saját zenéidet hallgatni

Miután meghallgattatok egy albumot egy hatvanas évekbeli portugál duó norvégiai koncertjeinek legnagyobb slágereiről, biztosan felajánlja majd, hogy most válassz te valamit, de a te lejátszódon csak Katy Perry, meg néhány ABBA sláger van, amit ezek után meg sem mersz mutatni neki.

De mégis megéri

Mégis mindez megéri, mert amikor egy pohár bor mellett hallgatod, ahogy neked zenél, már az sem érdekel, hogy nem is emlékszel, mikor láttad utoljára fülhallgató nélkül. 

Van szexisebb dolog egy gitárnál?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást