Életmód / Receptek / Táplálkozás

4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltit

Te is legszívesebben szendvicset eszel reggelire vagy vacsorára? Akkor bizonyára már szembesültél vele, hogy ami a feltétet illeti, a boltok kínálatában általában nincs túl sok opció a vajon és vajkrémeken túl.

Ha a változatosság mellett az is fontos szempont számodra, hogy amit a kenyérre kensz, minél egészségesebb legyen, cikkünkben bemutatott receptjeink közül biztosan megtalálod majd a fogadra valót.

1. Könnyed tojáskrém

Sokaknak valószínűleg a tojáskrémről egyből a majonéz ugrik be, pedig nélküle is remek, fehérjében gazdag szendvicsre valót lehet készíteni.

4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltitHozzávalók:

4-5 tojás
1 tömlős sajt
1 evőkanál mustár
2 szál újhagyma
só, bors

Recept:

A tojásokat főzd keményre, közben pedig a sajtot keverd össze a mustárral és a fűszerekkel, az újhagymákat karikázd fel, és keverd bele.

Ha megfőttek, válaszd külön a tojások sárgáját és fehérjét, előbbit villával nyomkodd szét, és keverd a masszához, a fehérjéket pedig tojásszeletelővel vagy késsel vágd apró darabokra, majd szintén add hozzá, és már kész is az isteni finom tojáskrém.

2. Ízletes avokádókrém

Az avokádó kiváló telítetlen zsírsav, így nagyszerűen be lehet építeni egy egészséges étrendbe, nem csak egy finom saláta összetevőjeként, hanem krém formában akár tészta- vagy szendvicsfeltét is lehet belőle.

Hozzávalók:

1 avokádó
fél pohár natúr joghurt
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors

4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltit

Recept:

Az avokádót nyomkodd össze villával, majd add hozzá a joghurtot, és botmixerrel keverd simára – ha van aprítógéped, abban is összekeverheted őket.

A fokhagymát reszeld le vagy préselőn nyomd át, majd a citromlével együtt add a krémhez, végül pedig ízesítsd tetszés szerint a fűszerekkel. Ha elkészült, már kenheted is a kenyérre.

3. Pikáns padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy pikáns alternatívája lehet a megszokott krémeknek, az előzőekhez képest annyival bonyolultabb, hogy némi sütést igényel, de ez ne vegye el a kedve, hiszen ettől még roppant egyszerű elkészíteni, és nagyon finom lesz.

4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltitHozzávalók:

1 padlizsán
4 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Recept:

A padlizsánt hosszában vágd ketté, majd mindkét darab tetejét fedd le alufóliával, és tedd a 200 fokon előmelegített sütőben a rácsra, és 180 fokon süsd kb. 40 percig. Akkor lesz jó, ha teljesen megpuhul a padlizsán húsa (ha nem elég puha, tedd még vissza). Ha ez megvan, kanállal vájd ki a padlizsán húsát, és tedd egy tálkába, majd villával nyomkodd össze. Add hozzá a préselt fokhagymát és a tejfölt, majd fűszerezd, és kész is van.

Olvastad már?  Ezekben a diétás, nyári desszertekben alig van kalória

4. Mennyei sárgaborsókrém

Ha szereted a csicseriborsóból készült humuszt, a sárgaborsókrém is ízleni fog, mely amellett, hogy ízletes és laktató, értékes fehérjeforrás.

4 diy ízletes szendvicskrém, ha már unod a boltitHozzávalók:

20 dkg sárgaborsó
egy fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
víz
só, bors

Recept:

A sárgaborsót áztasd be annyi vízbe, hogy bőven ellepje, majd hagyd néhány órát, vagy akár egy egész éjszakán át állni – így könnyebben megpuhul majd. Öblítsd le, majd tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje, add hozzá a babérlevelet és egy teáskanálnyi sót is.

Forrás után fedő alatt lassú tűzön főzd puhára, ha kész, öntsd le róla a maradék vizet, és szedd ki a babérleveleket.

Közben az olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor már üveges, add hozzá a sárgaborsót, és néhány percig kavargatás mellett együtt pirítsd őket. Ha ez megvan, botmixerrel keverd simára, fűszerezd tetszés szerint, és kész is van az isteni finom sárgaborsókrém.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást