4 izgalmas, zöldséges recept – nem csak vegáknak!

4 izgalmas, zöldséges recept – nem csak vegáknak!

Címlap / Életmód / Receptek / 4 izgalmas, zöldséges recept – nem csak vegáknak!

A nyár a legjobb időszak arra, hogy egy picit elmozdulj az egészséges táplálkozás irányába és kipróbálj pár új, zöldséges fogást – hiszen most minden friss, ropogós és zsenge! 4 fantasztikus receptet hoztunk, amik nem csak laktatóak, de teljesen hús- és halmentesek is.

Epres-spenótos-spárgás saláta

Eper, spenót és spárga együtt – furcsán hangzik, igaz? De hidd el, működik! Ha egy ínyenc salátára vágysz, ezt mindenképp próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 20 dkg spárga
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg eper
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg csíra
  • 2 evőkanál apróra vágott mandula
  • néhány evőkanál kecskesajt
  • egy fél citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítés:

Első lépésként blansírozd a spárgákat – néhány percig főzd forrásban lévő vízben, majd azonnal tedd őket jeges fürdőbe néhány másodpercre. Ezután keverd össze az előkészített, megmosott és felvágott hozzávalókat egy nagy tálban. A szószhoz keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot, majd ha összeállt, öntsd nyakon vele a salátát!

Kép forrása: spoonfulofflavor.com

Nyári caprese saláta

Ha diétán vagy, ez a sali akkor is szuper választás, hiszen a tésztát itt a vékony csíkokra szeletelt cukkini helyettesíti! Hidd el, imádni fogod!

Hozzávalók:

  • fél kg cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss bazsalikom 
  • só, bors

Elkészítés:

Vágd vagy gyaluld hosszú, vékony csíkokra a cukkinit, majd tedd őket egy nagyobb tálba. Ha úgy látod, hogy nagyon vizes a zöldség, érdemes egy kicsit kifacsarni. Vágd félbe a koktélparadicsomokat és a mozzarella golyókat, add hozzá őket a cukkinihez, majd készítsd el a vinaigrette öntetet, és öntsd a salátádra! Mielőtt elfogyasztanád, tedd egy kis időre a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kép forrása: galonamission.com

Hideg, kapros uborkaleves

Ha kint tombol a kánikula, készítsd el magadnak ezt az isteni levest – pillanatok alatt lehűt majd! 🙂

Hozzávalók:

• 2 kígyóuborka
• 3 dl natúr vagy görög joghurt
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 szál újhagyma
• 10 dkg fetasajt
• fél dl fehérbor
• 1 dl zöldség alaplé
• citrom
• friss menta és kapor
• só, bors,

Elkészítés:

Tedd egy késes robotgépbe a kisebb darabokra vágott, meghámozott uborkát, a joghurtot, a fűszereket, a hagymát, a zöldség alaplevet, egy fél citrom kifacsart levét és a fehérbort. Addig turmixold, amíg szép, selymes nem lesz az állaga. Ezután már csak jól le kell hűtened! A két kígyóuborka helyett használhatsz egy cukkinit és egy uborkát is, így még különlegesebb lesz az ízhatás!
Kép forrása: abrowntable.com

 

Sajtos-spárgás tart

Ezt a sós nasit muszáj kipróbálnod! A Gruyère sajt és a spárga igazán különleges párosítás, majd meglátod! 🙂

Hozzávalók:

• 1 csomag leveles tészta
• 1 evőkanál mézes balzsamecet
• 1 evőkanál dijoni mustár
• 20 dkg gruyere sajt
• 20 dkg spárga
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit a leveles tésztával, nyomkodd meg kicsit a széleit, a közepére pedig csinálj néhány lyukat a villával. Süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt. Ha elkészült, kend be a tésztát a balzsamecettel és a mustárral, majd jöhet rá a sajt is. Végül helyezd rá a kisebb darabokra vágott spárgákat, locsold meg egy kis olívaolajjal, fűszerezd, és mehet vissza a sütőbe körülbelül 20 percre.

Kép forrása: hipfoodiemom.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást