Bár még éppen hogy csak beköszöntött az ősz, már most megéri azon gondolkoznunk, hogyan varázsolhatjuk ezt az évszakot is igazán szerethetővé. Az almás pite, a sütőtökös latte vagy éppen a lehulló, színes falevelek látványa mind nagyszerű elemei az ősznek, de legalább ilyen jó hír az is, hogy most, a nagy meleg után, amikor sokan ismét bekapcsoljuk a sütőnket, olyan isteni rakott ételeket is könnyen összedobhatunk, amik egyből bearanyozzák az őszi vacsorákat.
1/5 Gombakrémes rakott zöldbab
A zöldbab idehaza is az egyik legnépszerűbb összetevő, ha rakott ételekről van szó. De gondoltál már valaha arra, hogy egy finom gombakrémes mártással is isteni lehet? Főzd meg alaposan a rakott zöldbabot, főzz ki rizst, közben pedig készítsd gombakrémes szószt. Főtt gombát, némi főzőtejszínt, pirospaprikát, borsot és fokhagymát turmixolj össze, ízlés szerint tegyél bele ételízesítőt is, és tedd félre a szószt.
Ha darált húst is tennél a rakott zöldbabba, pirítsd le, fűszerezd meg egy kevés sóval és borssal, és azt is tedd félre. Vegyél elő egy nagy hőálló tálat, kezdd el egymásra pakolni a rétegeket, majd az egészet öntsd le a gombakrémes szósszal, és szórd meg a tetejét egy kevés zsemlemorzsával vagy sörélesztőpehellyel. Ezután már csak annyi dolgod lesz, hogy összesüsd és élvezd ezt a különleges rakott finomságot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!