Forróak, krémesek, tartalmasak – a krémlevesek pontosan azt tudják nyújtani, amire egy téli estén vágysz. Ráadásul szinte lehetetlen elrontani őket – a levesalap elkészítése után csak össze kell turmixolnod a hozzávalókat, majd egy kis tejszínnel be kell sűrítened az egészet. Ilyen egyszerű!
Csirkés gombakrémleves
Ha maradt egy kevés a húslevesből, abból is könnyen elkészítheted, de természetesen főtt, apróra darabolt csirkehússal és leveskockával is működik.
A gombát párold meg, majd öntsd fel a húsleves levével, adj hozzá tetszés szerint zöldségeket is, majd forrald össze a főtt csirkehússal.
Ízesítsd tárkonnyal és citromlével, majd sűrítsd be az egészet egy kevés tejszínnel.
Céklakrémleves
Nem csak a színe csodálatos, az íze is mennyei, ráadásul kiváló téli vitaminforrás!
Körülbelül 7 darab céklát és egy nagyobb almát hámozz meg és kockázz fel, majd forrald őket annyi vízzel, amennyi ellepi őket.
Amíg a cékla puhára fő, adj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, esetleg egy kis pohárka vörösbort.
Ha a zöldség már puha, turmixold össze, majd sűrítsd egy kevés tejszínnel vagy tejföllel. Pirított mandulával megszórva, vagy pirítóssal is isteni.
Krumplikrémleves
Ez a leves akkor a legfinomabb, ha turmixolás előtt félreteszel néhány szem krumplit, és ezeket később teszed bele a levesbe.
A krumplit egy babárlevéllel, sóval és borssal főzd meg, majd turmixolás előtt a babérlevelet vedd ki a levesből.
Piríts meg egy kevés bacont, amit majd a kész levesbe szórj bele.
Mivel a krumpliban egyébként is sok a keményítő, a krémleves valószínűleg magától is elég sűrű lesz, de egy-két kanál tejföltől csak még finomabb lesz majd.
Sárgarépakrémleves édes krumplival
A megtisztított, apróra vágott sárgarépát és az édes krumplit zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval érdemes előbb megpárolni, majd puhára főzni.
A legfinomabb, ha sima víz helyett húsleves alaplét, vagy leveskockát használsz.
A levest sűrítsd be tejszínnel, majd tálaláskor tegyél rá még egy kanál tejfölt, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Kukoricakrémleves csirkehússal
A kukoricalevest a legkönnyebben úgy készítheted el, ha eleve puha konzerv kukoricát használsz.
Öntsd le a levét, egy kevés tejjel, sóval és borssal forrald össze, majd turmixold le.
A tálkákba szedett levesre halmozz csirkehúst, mellé pedig kínálj ropogós, friss pirítóst vagy fűszeres tortilla chipset, mindkettő nagyon jól illik a leveshez.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!