4 isteni horrorfilm, amit legalább egyszer megéri végigvacogni

4 isteni horrorfilm, amit legalább egyszer megéri végigvacogni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 isteni horrorfilm, amit legalább egyszer megéri végigvacogni

Van, aki rajon a hátborzongató történetekért, más évente egyet ha végig tud nézni belőlük. Bármelyik típusba tartozol is, az alábbi mozikkal nem fogsz csalódni, mert a történet és a kivitelezés megéri a körömrágást.

Ideglelés – The Blair Witch Project

A filmet talán magyarul is többen ismerik az eredeti címén, The Blair Witch Projectként. A sztori szerint három főiskolás kamerákkal felszerelkezve indul neki a vadonnak, hogy filmet készítsen a legenda szerint az környéken kísértő boszorkányokról. A film elképesztő sikeréhez hozzátett, hogy bár egyértelműen egy rendezett filmről van szó, az alkotók mindent megtettek, hogy ott lebegjen a levegőben a hihetőség: a kamerákat ismeretlen színészek kezébe adták, és a saját magukról rögzített képekről a nézők könnyen tudták elhinni, hogy valóban egy véletlenül előkerült kópiát látnak a nyom nélkül eltűnt fiatalokról. A Blair Witch Project igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát, és bár ma már se szeri, se száma a filmeknek, amelyek igyekeznek azt a benyomást kelteni, hogy telefonok vagy biztonsági kamerák valódi felvételeiből készültek, Daniel Myrock és Eduardo Sánchez 1999-es rendezése az, ami igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát.

Az árva – Orphan

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem mind közül azok a horrorfilmek a legijesztőbbek, amikben gyerekek is vannak. Eleve a gondolat, hogy a félelem forrása valaki olyan, akire egyébként a tökéletes ártatlanság szimbólumaként gondolunk, megfagyasztja a vért az ember ereiben. A Jaume Collet-Serra által rendezett, 2009-es misztikus thrillerben ráadásul nem csak félelem és titok van, hanem végig érezni belőle egy gyerek tragédiáját is, ami aztán további rettenethez vezet.

Az IMDb-n hét csillagot kapott filmet érdemes megnézni, ha szereted azokat a horrorfilmeket, amik nem csak riogatni próbálnak, de az emberi elme legsötétebb bugyraiba sem félnek benézni.

28 nappal később – 28 Days Later

A történet úgy indul, mint a legtöbb klasszikus zombimozi: Jim (Cillian Murphy) kómából ébred, és egy szinte elnéptelenedett Angliában találja magát. 28 nap telt el úgy, hogy eszméletlenül feküdt egy kórházi ágyon, és ez az idő elég is volt ahhoz, hogy a legtöbb ember egy gyilkos vírus miatt őrjöngő zombivá váljon. Eddig talán nem hangzik újdonságnak, a remek hangulat, az alacsony költségvetésből is remekül kidolgozott megoldások miatt azonban a film az IMDb-től 7,9 pontot kapott, a Rolling Stones magazin pedig a 21. század 50 legjobb horrorfilmjét felsorakoztató listáján az első helyre tette a 28 nappal későbbet.

The Babadook

2014-ben azt gondoltuk, nem sok újat lehet már mutatni az ágy alatt megbújó mumusokról, és különben is, miért ijedne meg egy felnőtt egy gyerekkönvy szörnyecskéjétől? Aztán jött a Babadook, és aki látta, biztos, hogy este benézett az ágya alá. A Jennifer Kent által rendezett film egy özvegy anya és fia történetét mutatja be, akik egy este elolvasnak egy gyerekkönyvet – és hamarosan különös dolgok kezdenek történni velük. Hogy mi a valóság, és mi az, amit csak a gyász elmét bontó fájdalma okoz? Sokáig mi magunk sem tudjuk eldönteni. Vagy inkább, csak nem akarunk szembenézni a valósággal…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást