Így írhatsz gyógyító jegyzeteket Uri Geller tanácsai alapján

Így írhatsz gyógyító jegyzeteket Uri Geller tanácsai alapján

Címlap / Életmód / Egészség / Így írhatsz gyógyító jegyzeteket Uri Geller tanácsai alapján

Uri Geller nemcsak a kanálhajlításhoz és az óramegállításhoz ért, gyógyítói képességei is vannak. Gyógyító tudat (Holló és Társa Könyvkiadó 1999) című könyvében az egészség visszanyeréséhez ad tippeket szerzőtársa, Lulu Appleton segítségével.

Mentálisból fizikai energia

Uri Geller írásos gyakorlatai azért hatásosak, mert azáltal, hogy a gondolataidat lejegyzed, mentális energiát alakítasz át fizikai energiává, így fizikailag valóságossá teszed racionális elméd számára. 

Amikor elkészítesz egy jegyzéket, helyezd biztonságba, majd vedd elő egy hónap múlva, és vizsgáld felül válaszaidat. Kellemes meglepetés érhet.

Ezért hasznos a jegyzetelés

Érdemes bizonyos témakörökről jegyzetet készíteni, naplót vezetni. Tedd életed részévé ezeket a gyakorlatokat. Ne kínos kötelesség, hanem örömforrás legyen az írás

Ahogy elkezdesz írni, egy átalakulási folyamat veszi kezdetét, és ahogy telik az idő, látni fogod, hogy mennyit léptél előre. Még ha úgy is érzed, hogy semmi különös nem történt, a feljegyzések alapján látni fogod, milyen fejlődésen mentél keresztül.
Észre fogod venni a fokozatos változásokat, és a különbséget, ahogy önmagadhoz, életedhez és egészségedhez viszonyulsz.

Eredmények és önbizalom

Elért sikerek listája
Sorolj fel minden olyasmit, amit sikeresen vittél véghez az életedben. A gyakorlat célja, hogy legyél tudatában képességeidnek, és hajtóerőt nyerj belőlük.
A sikerek vonatkozhatnak a kapcsolataidra, a munkádra, a szabadidős tevékenységeidre. A siker mindenki számára mást jelent, ezért olyan eredményeket tüntess fel, amelyeket te magad jelentősnek ítélsz. 
Önbecsülési lista
Jegyezd fel pozitív tulajdonságaidat, azokat, amelyeket kedvelsz magadban. Tudatosítsd ezeket magadban, hogy tisztában legyél a saját értékeiddel. 
Amikor önbecsülésed magasabb szintre jut, megnyílik benned az út a kreativitás előtt. 

Szabadság és kreativitás

Függetlenségi lista
Írd össze azokat a dolgokat, legyenek akár nagy horderejűek, akár jelentéktelenek, amelyeket szívesen megtennél a saját örömödre, és az életedet tartalmasabbá tennék. 
Ebből kiderül, hogy elfojtod-e a vágyaidat másokra való tekintettel, vagy becsülöd-e magad annyira, hogy ragaszkodsz a személyes teredhez, amelyet érzésed szerint megérdemelsz. 
Fantázialista
Sorolj fel mindent, amit szívesen megtennél, akár lényegtelen, akár megdöbbentő. Akkor is írd le, ha gyakorlati vagy pénzügyi akadályai vannak a megvalósításnak. 
Ne szorítkozz a kivitelezhető vágyakra, hanem nyisd ki az elmédet, és engedd szabadjára a képzeletedet. Természetes kreativitásod kibontakozik, és már a jegyzet elkészítése is örömet okoz. 
Meg fogsz lepődni, micsoda dolgok jutnak majd eszedbe, és milyen szórakoztató az önfelfedező út

Belső akadályok

Gátláslista
Sorold fel azokat a dolgokat, amelyekről úgy véled, hogy akadályoznak céljaid elérésében. Úgy érzed, hogy mások fognak vissza céljaid megvalósításában, vagy a személyiséged bizonyos vonatkozásai állnak ellen a változásnak? 
Legyél nagyon őszinte, így a gátló tényezők már nem is fognak olyan áthághatatlannak tűnni. A felsorolásból látni fogod, milyen szintre jutottál önmagad megértésében és elfogadásában, és máris megtetted az első lépést a gátlásaid felszámolása felé. 

Viszonyulások és hangulatok

Átváltási lista
Készíts két jegyzéket egy papírlapon, egymással párhuzamosan. Az egyik a negatív, a másik a pozitív elgondolásaidról szóljon. 
Előfordulhat, hogy több lesz a negatív, mint a pozitív, de ennek nincs jelentősége. Olvasd végig, és gondold át, hogyan változtathatnád meg a negatív üzeneteket úgy, hogy helyenként átfogalmazod a szöveget. 
Hangulatnapló
Naponta írd le, hogy milyen volt a lelkiállapotod, hangulatod reggeltől estig.

Teendők és álmok

Feladatnapló
Jegyezd fel, hogy milyen feladatok elvégzését tűzted ki az adott hétre, a takarítástól kezdve a telefonhívásig. Húzz ki minden feladatot, ha már elvégezted.
Álomnapló
Tarts az ágyad mellett készenlétben papírt és tollat. Írd le azonnal, mit álmodtál, amikor felébredsz, mert az emlékek gyorsan elhomályosodnak. Amikor pár nap múlva újraolvasod ezt  a naplót, álmaid értelmezhető képpé állnak össze
A kép segítségével jobban megismerheted önmagadat, mert az álmok a tudatalatti gondolatok kiragadott részleteiből szövődnek.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!