VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ugyan kinek van kedve órákon keresztül rostokolni a konyhában egy hosszú munkanap után, különösképpen, ha a hűtő is csak félig telt? Mégis, ha vendégeket vársz, vagy családodat szeretnéd elkápráztatni, ne ess kétségbe! Bizony léteznek olyan ínycsiklandó és praktikusan elkészíthető fogások, amelyek nem rabolják el az idődet, mégis lenyűgözik az asztaltársaságot. Bemutatunk öt olyan gyors vacsoraötletet, melyek nemcsak az idővel, de az ízlelőbimbókkal is játszanak.
Olasz bruschetta variációk
A bruschetta egy igazi olasz klasszikus, amely könnyed egyszerűségével és mennyei ízvilágával azonnal elbűvöli a vendégeket. Kezdésként szeletelj fel friss baguettet vagy ciabattát, és pirítsd meg enyhén a sütőben vagy serpenyőben. Közben készíts el egy finom paradicsomos feltétet: apríts fel néhány érett paradicsomot, keverj hozzá egy kevés fokhagymát, bazsalikomot és némi extra szűz olívaolajat. Az így kapott keveréket halmozd a megpirított kenyérszeletekre.
Ha újabb ízekkel kísérleteznél, próbáld ki a gombás vagy avokádós változatokat is! Egy-két szelet friss mozzarella sajt is csodás ízfokozó lehet. Ha ügyesen kombinálod ezt a fogást különböző feltétekkel, sosem fogsz unatkozni az ízek terén!