Friss anyukaként is sikeres a gasztroblogger – Interjú Juhász Viviennel

Friss anyukaként is sikeres a gasztroblogger – Interjú Juhász Viviennel

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Friss anyukaként is sikeres a gasztroblogger – Interjú Juhász Viviennel

Nincs ötleted, hogy mit főzz ebédre, vagy készítenél egy finom, különleges süteményt, méghozzá diétásan, de nem találod az ideális receptet?

Akkor mindenképpen meg kell ismerned Juhász Vivien gasztroblogját. A friss anyuka nap, mint nap fantasztikus inspirációkat oszt meg, legtöbbször egészséges és diétás, mentes kivitelben. Jelenleg már több mint 36 ezer követővel rendelkezik az Instagramon, ha pedig meglátod az általa készített főételeket és süteményeket, te is kedvet kapsz hozzá, hogy elkészítsd a receptjeit.

– Honnan ered a főzés és sütés iránti szereteted?

A főzés-sütés iránti vágyam onnan ered, hogy 2017-ben, amikor végre összeköltöztünk a párommal (ma már férjemmel), már alig vártam, hogy végre saját magunknak főzhessek, süthessek a saját konyhámban. Megmondom őszintén, előtte egyáltalán nem érdekelt a gasztronómia, sem a receptek. Anyukám mindig főzött, de én még kíváncsi sem voltam rá, sosem voltam a konyhában, amikor készültek az ételek. Aztán ez 2017. decemberében megváltozott.

– Mióta blogolsz?

2018. március 31. napján döntöttem úgy, hogy létrehozom az Instagram-profilt, akkor még fitfoods_diet néven.

– A személyes kedvenceim a gluténmentes receptjeid, de számos vegán és cukormentes ötlet közül is válogathatnak az olvasóid. Milyen megfontolásból döntöttél úgy, hogy gyakran készítesz mentes főételeket, desszerteket? 

Amíg nem költöztünk el a szülőktől, és nem vezettem saját háztartást, addig mindig azt mondtam, nem tudok lefogyni. A családi vacsorák, a nasizgatások mellett nehéz is, na meg az ember nem áll neki külön valami menteset főzni magának.

Így amikor már én uraltam a konyhát, egy pár hónapig még tesztelgettem, ismerkedtem a hagyományos receptekkel, sütöttem főztem mindenfélét, majd egyre gyakoribb haspuffadással küzdöttem, nem beszélve arról, hogy a kilók pedig szaladtak felfelé.

2018. februárjában úgy döntöttem, hogy életmódváltásba kezdek, hiszen már nagyon nem éreztem jól magam a bőrömben, és már egy ruhadarab sem úgy állt, ahogy azt szívesen viszontláttam volna a tükörben. Ekkor teljesen lecseréltem a konyhám alapanyagait egészségesekre, és elkezdtem mozogni is mellette. Sikerült lefogynom 16 kg-t.

Szeretek ismerkedni az újdonságokkal, számos gluténmentes és vegán terméket/alapanyagot/receptet kipróbáltam már. Ezektől a közérzetem is jobb, nincs rosszullét, se puffadás. Tudomásom szerint nincs semmilyen ételintoleranciám.

Interjú Juhász Viviennel
Juhász Vivien

– Olyan szuper süteményeket is készítesz, mint például a sütés nélküli, cukormentes Oreo sajttorta vagy a Kinder Maxi King. Hogyan és mennyi idő alatt születik meg egy-egy ilyen recepted? 

A tervezés kb. 30 percet szokott igénybe venni, de ezt általában napokkal előtte megteszem. Inspirálódom általában a Pinterestről, ha nem jut eszembe semmi finomság, mit is kellene elkészíteni mentes formában.

Az adott recept elkészítése pedig általában gyorsan megvan, 30 perc, maximum 1 óra szokott lenni mosogatással együtt. A legtöbb idő, ha pihennie kell a hűtőben, ezt a legnehezebb kivárni. Általában másnap szoktam bedíszíteni, fotózni és lehet is fogyasztani. Az ilyen tortákkal picit türelmesnek kell lenni. Hagyni kell időt neki, hogy összeálljon. 

– Mi tesz ma szerinted sikeressé egy gasztrobloggert?

Szerintem egy gasztroblogger úgy tud igazán sikeres lenni, ha hiteles az emberek számára. Számomra nagyon fontos, hogy az emberek szeressék, amit csinálok. A legjobb visszajelzés az, amikor elkészítik az általam megosztott ételeket/sütiket/recepteket. Már megéri csinálni, ha egy embert is motiváltam, pl. nem egy gyorskajáldában ebédelt vagy a cukrászdába ment sütiért, hanem igenis nekiállt a konyhában és saját magának elkészítette azt a bizonyos ételt/sütit egészségesebb/fittebb formában.

instagram.com/juhaszvivienn/

– Vannak olyan szakácsok, cukrászok, esetleg sztárok, akik téged is inspirálnak a konyhában?

Igen vannak, de név szerint egy embert emelnék ki, aki nem más, mint Suga Paulina. Ő általában nem mentes recepteket készít, de jó tanácsokkal lát el minket.

– Nemrég született meg a kisfiad, Dominik. Hogyan telnek az első hetek friss anyukaként? 

A napjaim nagyon gyorsan telnek, mióta megszületett a kisfiam. Általában 8-9 körül felkelünk, megetetem, majd picit nézelődik. Addig én meg tudok kávézni, reggelizni. Szerencsére van segítségem is, vagy a férjem, anyósom, vagy anyukám jön és van el vele, amíg én megfőzöm az ebédet. Ebéd után aludni szokott, ekkor tudok én is pihenni egy kicsit, ha szeretnék. Tulajdonképpen jó baba, sütiket is van időm készíteni mellette, amíg elpihenget délutánonként, ha nem is egy részletben, de 2-3 nekifutással biztosan sikerül is elkészítenem az adott receptet.

Interjú Juhász Viviennel
Juhász Vivien

– A babázás mellett is jut időd a sütésre, főzésre?

Igen, jut idő szerencsére, bár nem mindig minden úgy van, ahogy eltervezem, de ez legyen most a legkisebb baj, a kisfiam a legfontosabb. Ha nem is minden nap készítek valami finomságot, de 2-3 naponta igen.

– Milyen jövőbeli terveid vannak a blogoddal? 

A jövőbeli terveim közé tartozik, hogy megpróbáljak ugyanilyen aktív lenni, sok szuper ötletet/receptet hozzak továbbra is. Próbálok majd időt szakítani videó formájában is megörökíteni a recepteket.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!