Innen tudhatod, hogy még mindig az exedet szereted

Innen tudhatod, hogy még mindig az exedet szereted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Innen tudhatod, hogy még mindig az exedet szereted

Egyetlen komoly kapcsolaton sem könnyű túllépni, hiszen a nagy érzelmi kavalkádban még azt sem egyszerű eldönteni, hogy pontosan mit is érzünk valójában. Talán te is attól tartasz, hogy még mindig az exedet szereted?

Várod, hátha felbukkan

Állandóan lesed a közösségi oldalon, figyeled, mikor bukkan fel Skype-on, és képtelen vagy más útvonalon járni, mint amin is eddig közlekedtél. Ha túllennél rajta, folyton kibúvót keresnél a találkozások alól, mert inkább kellemetlennek tartanád a látványát, mint kívánatos dolognak. Ha nem szeretnél vele összefutni, mindent megtennél, hogy még véletlenül se találkozzatok. És nem azért, mert félsz, mit váltana ki belőled a találka, hanem mert egyszerűen nem vagy rá kíváncsi, legfeljebb csak sajnálod, hogy így alakult a dolog.

Féltékeny vagy rá

Nem elég, hogy folyton lesed, merre jár, és mi történik vele, a szíved legmélyéről jövő féltékenység önt el, ha meglátod egy másik nő társaságában. Elkezdesz kombinálni, és még a legszorosabb baráti társaságában is potenciális „vetélytársakat” látsz, sőt, a múltban történteket is alaposan kiszínezed.
Így juthatsz arra a végeredményre, hogy teljesen kikészülsz, végigidegeskeded az egész hetet, és bármin sírva fakadsz. Ha így telnek a napjaid, akkor biztos lehetsz benne, hogy még egyértelműen az exed körül forog minden gondolatod, cselekedeted.

Magadat okolod

Bárhogy is történt, fel sem merül benned, hogy lényegében ő rontotta el a kapcsolatotokat. Ha megcsalt, akkor magadat okolod, mert biztos elhanyagoltad, ha állandóan veszekedtetek, azt ugyancsak a saját hibádnak tekinted, gondolván, hogy lehettél volna türelmesebb is. Sokszor jellemző a nőkre (főleg, ha szerelmesek), hogy csak a szép dolgokra koncentrálnak és a problémákat inkább a saját számlájukra írják, semmint hogy reálisan lássák a történteket, és szembenézzenek vele, hogy félreismerték a párjukat. Lehet, hogy te is hibáztál, de ha pár hónappal ezelőtt úgy érezted, hogy muszáj szakítanotok, mert képtelen vagy megbocsátani, vagy tovább folytatni ezt a kapcsolatot, akkor minden bizonnyal tiszta fejjel átgondolva sem csak magadat kell okolnod.

Más nem jöhet szóba

El kell telnie egy kis időnek, mire eljutsz arra a szintre, hogy másokkal is elkezdj randizgatni, de ha már hosszú hónapok, esetleg évek teltek el úgy, hogy még a flörtölésre is képtelen vagy, akkor minden bizonnyal nagyon is leköt az előző kapcsolatod gondolata. Nem baj az, ha nem vágysz komoly kapcsolatra, de idővel fel kell fedezned, hogy igenis vonzó és szeretnivaló nő vagy, akinek kijár egy boldog viszony. Ha minden férfi elől elzárkózol, mert tartasz attól, hogy komolyra fordul a dolog, vagy, hogy ismét sérülni fogsz, akkor még van mit lezárnod a múltadban.

Őt keresed mindenkiben

Ha még mindig az exedet keresed, akkor olyan partner után kutatsz, aki rá emlékeztet, hozzá hasonlóan viselkedik, gondolkodik. Ez azért veszélyes, mert soha, senki nem lesz pont olyan, mint az előző barátod. Ráadásul, ha tényleg nagyon hasonlítanak, akkor jókora esély van rá, hogy ugyanazokat a hibákat követi majd el ő is.
Ha megint egy macsó, amolyan „lányok kedvence”, csapodár pasit választasz magad mellé, akkor ismét le fogjátok futni azokat a felesleges köröket, amiket korábban a másik barátoddal már megtettetek. És sajnos nagy az esély rá, hogy a végeredmény is ugyanaz lesz. A hibából tanulni kell, elfogadni a történteket, nem pedig újra, ugyanúgy elkövetni őket!

Folyton róla beszélgettek

Természetes, hogy a barátnőiddel kitárgyaltok mindent, kezdve a legújabb szépségápolási termékekkel, a friss pletykákon át egészen a pasi-ügyekig. Ez egy igencsak természetes igény a női részről, és ha te is így töltöd az idődet a barátnőiddel, akkor pontosan tudod, hogy mindig az aktuális témákkal foglalkoztok.
Az ilyen trécselések esetében is három napig tartanak a csodák, viszont ha te még hónapok múlva is az exedről trécselsz, akkor valószínűleg sokkal erősebben él a tudatodban az emléke, mint azt szeretnéd, illetve ahogy azt elismered.

Állandóan csak szidalmazod

Sokkal előbb felismerheted a tényt, hogy még mindig bele vagy zúgva, ha a gondolataidat teljesen kitölti a srác. Ilyenkor pontosan tudod, hogy nem véletlenül vagy féltékeny, felismered azt is, hogy őt keresed másokban és miatta nem randizol, viszont sokkal nehezebb szembesülni a dolgokkal, ha éppen a másik végleten találod magadat.
Ilyenkor nem foglalkozol a szakítás a tényével, minden emléket félredobsz, és ahányszor csak lehet, káromkodások közepette ecseteled mindenkinek, hogy mennyire gerinctelen és alávaló pasival volt dolgod. Még ha így is van, a kezdeti sokk után túlteszed magadat rajta és nem foglalkozol vele, feltéve, hogy túlléptél az egészen.
Viszont ha nem, akkor egyszerűen nem bírod ki, hogy ne nyomozz utána, majd kérdőjelezd meg minden egyes lépését, miközben mindenkit próbálsz meggyőzni arról, hogy „egyáltalán nem érdekel”.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!