Így tegyük boldoggá házastársunkat

Így tegyük boldoggá házastársunkat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így tegyük boldoggá házastársunkat

Az ötből melyik a te szerelemnyelved? És melyik a párodé? Mutatjuk! (x)

 Ahhoz, hogy egy házasság kiegyensúlyozott legyen, nem elég az, ha szerelemből esküt teszünk. Azért, hogy egy kapcsolat tényleg sokáig – akár örökké – tartson, közös kompromisszumokra van szükség. És arra, hogy megértsük, mi a másik által használt szerelemnyelv. Az élet nem habostorta, még a házaspárok esetében sem.

Sőt, igazából nekik kell a legjobban odafigyelniük arra, hogy a kapcsolatuk mindig a lehető legjobb legyen, hiszen egy házasságot nem olyan egyszerű felrúgni, mint egy lazább, modern párkapcsolatot. Ehhez a folyamatos munkához több dologra is szükség van, de az egyik legfontosabb a mindkét fél által ismert szerelemnyelv.

Ahhoz, hogy egy házasság igazán jól működjön, nem elég azt tudni, hogy mi a másik kedvenc étele vagy közösen dönteni a nagyobb kiadásokról. A mindennapok apró gesztusai azok, amelyek életben tartják a szerelmet. A szerelemnyelvnek öt fajtája van, de az, hogy melyik a domináns a párod számára – vagy épp neked -, nem nehéz kideríteni.

Ajándékozás

Az ajándékok a szeretet látható szimbólumai. Ajándék bármiből lehet, egy finom csokoládé, egy szál virág mind azt jelképezi, hogy gondolunk a másikra. Persze, egy gyönyörű gyémántékszer mindent visz, hiszen nemcsak az értéke nagy, de örök életre szól, hiszen a gyémánt elpusztíthatatlan, csakúgy, mint az igaz szerelem.

Minőségi idő

Egy séta a természetben, egy finom vacsora, egy közös hobbi, mind olyan dolgok, amelyek során a pár minőségi időt tölthet együtt, élvezve egymás kizárólagos figyelmét. Ugyan mindenkinek szüksége van erre a mindennapok pörgése mellett, vannak, akik számára sokkal nagyobb értékkel bír.

Szívességek

Akadnak, akik úgy mutatják ki a szeretetüket, hogy beszéd helyett cselekednek. Ők azok a szófukar emberek, akik elvégzik a mindennapok teendőit, hogy a párjuk jól érezze magát. Apró

Érintés

Sokak számára az érintés adja meg azt, amire szüksége van. Persze, nyilván minden házaspár megöleli egymást, naponta többször is, de van, akinek ez szinte létszükséglet, ha pedig valamiért elmarad, úgy érzi, hogy összedőlt a világ, de legalábbis úgy érzi, már nem szereti a másik úgy, mint korábban.

Elismerés

Van, akinek az esik jól, ha elismerik az igyekezetét. Teljesen mindegy, hogy a külsejét dicséred meg a párodnak, vagy azt, hogy milyen jól megoldott egy problémát, ha ez a szerelemnyelve, akkor madarat lehet vele majd fogatni és felhőtlenül boldoggá teszed vele.

Mi van akkor, ha két ember szerelemnyelve nem ugyanaz?

Igazából semmi, már persze akkor, ha tisztában vannak azzal, hogy a másiknak mik az igényei ezen a téren. Két különböző szerelemnyelv viszonylag könnyen összehangolható némi igyekezettel, odafigyeléssel és sok gyakorlással!

Persze, az, ha megbeszélitek a számotokra fontos dolgokat, már az első pillanattól fogva sokat segíthet abban, hogy ne legyen abból később konfliktus, hogy valamelyikőtök úgy érzi, a másik nem figyel rá kellőképpen. Egy dolog azonban biztos! Legyen bármi a szerelemnyelve a párodnak, egy csodás és ragyogó gyémántékszer a kedvére lesz!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!