A legtöbb nagy élelmiszerboltban és a termelői piacokon is újra egyre gyakrabban találkozhatunk friss eperrel, és lassan a szezonjai elindul. Éppen ezért nincs is jobb időzítés arra, hogy elsajátíts néhány trükköt, amivel a legjobb, igazán ízletes epreket vásárolhatod meg, majd tárolhatod úgy, hogy amikor el szeretnéd fogyasztani, biztosan ne okozzon csalódást.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Erre figyelj vásárlásnál
Ha epret szeretnél vásárolni, mindenekelőtt tudnod kell, hogy sok más gyümölccsel ellentétben nem érik be a szedés után. Ez pedig azt jelenti, hogy az ízletes eprek kiválasztása érdekében érdemes alaposan szemügyre venned a külsejüket. Azon túlmenően, hogy ne legyenek zöldek, keress olyan epreket, amelyek gömbölydedek, egyszerre szilárdak és puhák, és élénkpirosak az aljuktól egészen a zöld levelekkel borított tetejükig.
Ha előre csomagolt epret vennél, kerüld el azokat a dobozokat, amelyek nedvesnek vagy foltosnak tűnnek, esetleg láthatóan túlérett, megnyomódott vagy túlságosan puhának látszó gyümölcsök találhatók. Ami pedig a méretüket illeti, eper esetén célszerűbb a kisebb bogyókat választani, mert jóval ízletesebbek lehetnek, mint az óriás eprek.
Ha teheted, még arra is próbálj meg figyelni, hogy minél közelebbről, például helyi termelői piacokról vagy ültetvényekről vegyél epret. Utóbbiaknál gyakran van lehetőség arra is, hogy te magad szedd le az epret. Ez tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy alaposan ki tudd válogatni a legízletesebbnek ígérkező szemeket. Ráadásul minél frissebbek, várhatóan annál jobb az ízük, erről pedig saját szedés esetén győződhetsz meg a legbiztosabban.
