A húsvéti sütés-főzés megszervezése

A húsvéti sütés-főzés megszervezése

Címlap / Otthon / Háztartás / A húsvéti sütés-főzés megszervezése

Nem könnyű ünnepekkor háziasszonynak lenni, ezért jó pár hasznos tippet észben tartani.

Nem veszíted el a fejed ha előtte mindent átgondolsz és eltervezel.

Alábbi ötleteinkkel, amelyeket saját tapasztalatból merítettünk, reméljük segítségedre lesznek és megkönnyítik a készülődéseket.

1. Készítsd elő amit lehet

Készíts el előre annyi ételt, amennyit csak lehet. Leveseket, sütiket, a hidegtálat előtte való napon is elkészítheted.
A Húsvét napja legyen valóban ünnep számodra is.
Ha a sültet bepácolod, csak a sütőbe kell majd betenned.

2. Segédeszközök, hozzávalók előkészítése

Rendezd át a konyhát egy igazi sütő/főző szigetté. Bár őrülten hangzik, segít ha elöl látod az ételhez szükséges hozzávalókat.
Legyen kéznél mérőedény, fűszerek, edények, receptek.
Szervezd meg az ételek elkészítési sorrendjét, így pontosan tudni mikor mivel kezd.

3.

Vásárló lista készítése

Jó ha egy héttel az ünnep előtt kiválasztod azokat a recepteket, amelyeket el szeretnél készíteni.
Ez segít abban, hogy a vásárlási listát előállítsd, így nem kell utolsó pillanatban az összetevőkért rohangálnod.

4. Segítségek a konyhában

Bátran kérj segítséged a családodtól. A gyerekek és párod is segíteni tud bizonyos előkészületekben.
Gyakran a férfiak szívesen elvégzik a krumplihámozást vagy a püré elkészítését.
A gyerekek örömmel segítenek süteménye sütésénél, a tojások díszítésénél.

5. Tojásfestés és dekoráció

A tojásfestést és húsvéti dekorációt hagyd szombat estére, ezzel meghozod magadnak az ünnepi hangulatot.
Így a lehető legfrissebbek maradnak a főttojások. Ne feledd hűtőben tartani a tojásokat, 2 óránál többet nem ajánlott hűtetlenül hagyni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást