5 húsvéti program kicsiknek és nagyoknak: ide menjetek ünnepelni!

5 húsvéti program kicsiknek és nagyoknak: ide menjetek ünnepelni!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 húsvéti program kicsiknek és nagyoknak: ide menjetek ünnepelni!

Ha már meglocsoltatok mindenkit, és néhány tojást is a pocakba küldtetek, akkor vegyétek nyakatokba a várost, mert húsvétkor is számos program vár rátok. A tavaszi ünnepet pedig már igazán nem érdemes a négy fal között tölteni.

Budai Vár

Hagyományos programok, néptáncosok és életfa-avatás, no meg gólyalábas atrakciók – ezek a programok várják azokat, akik április 5-én és 6-án a Budai Várba látogatnak.


Budapest, Budapest, te csodás! 5 hely, amit látnod kell


A színes forgatag a kicsiknek is érdekes lehet, de ha például külföldi vendégeitek vannak, a patinás környezetben megrendezett ünnepség lehet a legjobb módja annak, hogy bemutassátok nekik ezt a hagyományt.

Mezőkövesd

A matyó népszokások jegyében Matyó Húsvétot rendeznek Mezőkövesden, ahol igazi hagyományos bemutatókban lehet részetek.

Lesz állatsimogató, folklórprogramok, hagyományos ételek kóstolása, kovácsbemutató, és más népi mesterségek, húsvéti szokások bemutatója is várja a kicsiket és a nagyokat a Hadas városrészben 2015-ben.

Skanzen

Mi is lehetne alkalmasabb helyszín arra, hogy közelebbről is megismerkedjetek a húsvéti népszokásokkal, mint a Skanzen?

Akár gyerekekkel, akár felnőtt társaságban érkeztek, nem csak távolról szemlélhetitek, ki is próbálhatjátok a hagyományos mesterségeket, az állandó programok mellett pedig a húsvéti hétvégén természetesen a tematikus hagyományokkal is megismerkedhettek.

Cikkünk megírásakor az idei ünnepről részletes programot még nem találtunk, de tavaly a szervezők kincskereséssel, szerencsehozó mágiákkal és rontáselhárítással is várták a látogatókat, így valószínű, hogy az idei kínálat is túlmutat majd a tojásfestésen.

Noé Állatotthon

Húsvétkor sokan elgyengülnek a pelyhes kiscsibék láttán, de valljuk meg őszintén: felelőtlenség lenne egy gyorsan növekedő állatot magadhoz venni, ha később nem tudsz mit kezdeni vele.

Akkor inkább irány a Noé Állatotthon, ahol április 5-én állatsimogatóval, arcfestéssel, vetélkedőkkel, nyuszikkal, kacsákkal, birkákkal, és még számos más állattal várják a kicsiket és a nagyokat is, hogy felelősen nevelhesd a gyerkőcöt az állattartással kapcsolatban is.

Szépasszony-völgy

Ha a húsvéti programokat egy kis kirándulással is szeretnétek egybekötni, akkor a Szépasszony-völgy tökéletes úti cél, már csak azért is, mert a helyszínen számos hagyományos programmal várnak, lesz itt locsolás, tojásfestés, de még veszsőzés is, ha pedig már mindent megnéztetek és kirpóbáltatok, akkor tehettek egy rövid túrát is az erődben, esetleg elkanyarodhattok Eger irányába, benézni a várba, annál is inkább, mert a Vármúzeumban az ünnephez kötődő kézműves foglalkozások, a várban pedig őshonos állatok bemutatója és állatsimogató várja a családokat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást