Hússzeletek gombával és újhagymával

Címlap / Életmód / Hússzeletek gombával és újhagymával

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Egyszerű és nagyszerű ez a sertés étel. A vajban dinsztelt újhagyma és friss gomba finom selymes szószt kölcsönöz a húsnak. Fogyaszthatjuk rizzsel vagy főtt burgonyával is.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 szelet sertéskaraj vagy -comb vagy csirkemell
  • 25 dkg champignon gomba
  • 3 újhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Az újhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A gombát szintén tisztítsd meg, és vágd fel vékony szeletekre, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze vele. A hússzeletek szélét vagdosd be, hogy sütés közben ne gyűrődjenek meg. Ha szükségesnek tartod, ki is klopfolhatod. Szórd meg sóval és borssal.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és a hússzeleteket pár perc alatt, gyorsan mindkét oldalon süsd fehéredésig. Szedd ki és fedd le őket alufóliába, hogy ki ne hűljenek. A vajat a hús helyén melegítsd fel, és párold benne 5 percig az újhagymát. Tedd bele a gombát, és azt is párold 5 percig a hagymával. Ezután szórj rá lisztet, és keverd össze.

Öntsd hozzá a vizet, és keverd szét benne a csomókat. Főzd addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Add hozzá a tejszínt is. Rakd bele a hússzeleteket, óvatosan, nehogy széttörjenek. Főzd tovább az egészet lassú tűzön, fedő alatt még 15 percig. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel díszítheted.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!