Életmód / Receptek / Táplálkozás

Hússzeletek gombával és újhagymával

Hússzeletek gombával és újhagymával

Egyszerű és nagyszerű ez a sertés étel. A vajban dinsztelt újhagyma és friss gomba finom selymes szószt kölcsönöz a húsnak. Fogyaszthatjuk rizzsel vagy főtt burgonyával is.

Hozzávalók (4 személyre) 4 szelet sertéskaraj vagy -comb vagy csirkemell 25 dkg champignon gomba 3 újhagyma 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem 1 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj 2 dl víz 1 evőkanál ételízesítő 1,5 dl főzőtejszín 1 teáskanál citromlé só bors 3 evőkanál olívaolaj   Elkészítés Az újhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra. A gombát szintén tisztítsd meg, és vágd fel vékony szeletekre, majd öntsd hozzá a citromlevet, és keverd össze vele. A hússzeletek szélét vagdosd be, hogy sütés közben ne gyűrődjenek meg. Ha szükségesnek tartod, ki is klopfolhatod. Szórd meg sóval és borssal.   Egy serpenyőben hevíts olajat, és a hússzeleteket pár perc alatt, gyorsan mindkét oldalon süsd fehéredésig. Szedd ki és fedd le őket alufóliába, hogy ki ne hűljenek. A vajat a hús helyén melegítsd fel, és párold benne 5 percig az újhagymát. Tedd bele a gombát, és azt is párold 5 percig a hagymával. Ezután szórj rá lisztet, és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, és keverd szét benne a csomókat. Főzd addig, amíg egy kicsit besűrűsödik. Add hozzá a tejszínt is. Rakd bele a hússzeleteket, óvatosan, nehogy széttörjenek. Főzd tovább az egészet lassú tűzön, fedő alatt még 15 percig. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel díszítheted.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást