Így hozd helyre megromlott párkapcsolatodat

Így hozd helyre megromlott párkapcsolatodat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így hozd helyre megromlott párkapcsolatodat

Egy párkapcsolatra számos dolog rányomhatja a bélyegét; a minden napi stressz, a megfelelési kényszer, a rohanás és az anyagi problémák – mind kiváltó okai lehetnek a kapcsolat megromlásának. Ha nem szeretnél te is ebbe a csapdába esni, és szeretnéd helyrehozni a kettőtök között kialakult gondokat, akkor fogadd meg tippjeinket!

A probléma forrása

Mindenekelőtt gondold át alaposan, hogy mi okozhatja a pároddal fennálló problémákat. Nézz mélyen magadba is, ne csak a másik hibáit vedd észre, hiszen lehet, hogy a te viselkedésed is nagyban közrejátszik abban, hogy megromlott a viszonyotok.
Emlékezz vissza, hogy a kapcsolatotok elején milyenek voltatok, és mi az, amit a legjobban szerettetek egymásban. A jó emlékek ráébreszthetnek a másik jó tulajdonságaira és az esetleges problémák okaira.

A kommunikáció fontossága

Sok kapcsolatban előfordul, hogy a felek alig beszélgetnek egymással, és emiatt észrevétlenül eltávolodnak egymástól. Ne kövesd el te is ezt a hibát!
Egy fárasztó munkanap után akármennyire fáradt vagy, szánj időt arra, hogy érdeklődően végighallgatod, hogy milyen volt a napja, és te is beszámolsz neki arról, hogy mennyire fárasztó vagy stresszes napod volt.
Érezze, hogy az élete része vagy, akivel mindent megbeszélhet, még az apróságnak tűnő dolgokat is. 

Beszéljétek meg a problémákat

Ha zavar valami a párodban vagy megbántott, ne tartsd magadban, hiszen lehet, hogy fogalma sincs róla, hogy haragszol rá. Mondd el neki részletesen, hogy mi az, ami bosszant téged, így nagy valószínűséggel megpróbál majd változtatni.
Ez érvényes visszafelé is; ha párod ad hangot annak, hogy zavarja egyes viselkedésed, akkor sértődés helyett inkább tegyél a kedvére. Meglátod, értékelni fogja az erőfeszítésed!

Járj a kedvében!

A mai felgyorsult, rohanó világban sokszor megfeledkezünk a legfontosabb dolgokról, és olykor szeretetünket sem mutatjuk ki kellőképpen.
Pedig hidd el, párodnak biztosan jól esne egy kis figyelmesség; várd otthon kedvenc ételével, vagy lepd meg egy kis aprósággal. Nem kell nagy dolognak lennie, a lényeg, hogy érezze, törődsz vele.

Legyetek kettesben

Minden héten iktassatok be legalább egy olyan napot vagy estét, amikor csak egymásra figyeltek. Menjetek el randizni, beszélgessetek ez idő alatt sokat, és ne hagyjátok, hogy a szürke hétköznapok átvegyék az uralmat.
A kettesben töltött idő újra közelebb hozhat egymáshoz, és rávilágíthat arra, hogy egykor miért szerettetek bele a másikba. Idézzétek fel a legjobb közös emlékeket, lehet, hogy párod épp olyan dologra emlékszik vissza szívesen, amit már rég elfelejtettél. 

Ébreszd fel a szenvedélyt!

Egy idő után szinte minden kapcsolatban ritkul az együttlétek száma, ez teljesen normális, azonban nem mindegy, hogy mennyire redukálódnak a szerelmeskedéssel töltött órák.
Próbáld meg párodat újra elcsábítani, szerezz be szexi fehérneműket vagy vess be némi izgalmat és változatosságot a hálószobában. 

Közös élmények, utazás

A közösen átélt élmények közelebb hozzák a párokat egymáshoz, egyrészt lesz új témátok, amiről tudtok beszélgetni, másrészt pedig újult energiákkal töltődtök fel. Keressetek egy új hobbit magatoknak, ami mindkettőtöket érdekli, ezáltal lesz még egy kapcsolódási pont, ami összeköt titeket.
Az utazás is segíthet feléleszteni a megromlott párkapcsolatot, hiszen az új helyek felfedezése és a közösen, kettesben eltöltött idő által újra visszatalálhattok egymáshoz.
Persze nem minden kapcsolatot érdemes megmenteni, hiszen ha már túl sok a rossz, akkor lehet, hogy érdemesebb máshol keresni a boldogságot, de amíg még szereted párodat, addig érdemes harcolni érte és a boldogságotokért.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!