Hozzávalók a tésztához:
– 700 g cukrászati cukor
– 700 g finomliszt
– 250 g vaj
– 1 tojás
– 1 vaníliarúd kikapart belseje
Töltelék:
– 150 g fehér cukor
– 350 ml víz
– 9 tojás, felverve
– 0,25 ml vanília kivonat
– 230 ml sűrített tej
Elkészítése
1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot és a lisztet. Tegyük hozzá a vajat és kezünkkel vagy villával morzsoljuk szét a vajat a száraz összetevők közt. Keverjük hozzá a tojást és vaníliát, gyúrjuk összefüggő tésztává. Ha túl száraz, adjunk még hozzá vajat, ha túl puha, akkor lisztet. Formáljunk 4-5 cm átmérőjű labdákat belőle. A labdákat nyomjuk a tortácska formákba úgy, hogy felvegyék a formát.
2. Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra . Egy lábasban tegyük oda a cukrot és a vizet, forraljuk fel, míg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről és hűtsük szobahőmérsékletűre. Verjük fel habverővel a tojásokat és a cukros vizet. Keverjük hozzá a sűrített tejet és vaníliát.
3. Töltsük meg a töltelékkel a tortácskákat és süssük az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára. Melegen és hidegen is nagyon finom!
Tipp: Leveles tésztából is elkészíthető.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!