Életmód / Receptek / Táplálkozás

Hong Kong-i tojás tortácskák

Hong Kong-i tojás tortácskák

Nagyon gyakori desszert a dim sum kínai éttermekben. Hűtőben három napig is eláll.

Hozzávalók a tésztához:

– 700 g cukrászati cukor

– 700 g finomliszt

– 250 g vaj

– 1 tojás

– 1 vaníliarúd kikapart belseje

Töltelék:

– 150 g fehér cukor

– 350 ml víz

– 9 tojás, felverve

– 0,25 ml vanília kivonat

– 230 ml sűrített tej

Elkészítése

1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot és a lisztet. Tegyük hozzá a vajat és kezünkkel vagy villával morzsoljuk szét a vajat a száraz összetevők közt. Keverjük hozzá a tojást és vaníliát, gyúrjuk összefüggő tésztává. Ha túl száraz, adjunk még hozzá vajat, ha túl puha, akkor lisztet. Formáljunk 4-5 cm átmérőjű labdákat belőle. A labdákat nyomjuk a tortácska formákba úgy, hogy felvegyék a formát. 

2. Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra . Egy lábasban tegyük oda a cukrot és a vizet, forraljuk fel, míg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről és hűtsük szobahőmérsékletűre. Verjük fel habverővel a tojásokat és a cukros vizet. Keverjük hozzá a sűrített tejet és vaníliát. 

3. Töltsük meg a töltelékkel a tortácskákat és süssük az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára. Melegen és hidegen is nagyon finom!

Tipp: Leveles tésztából is elkészíthető.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást