Ez a hollywoodi diéta felszámolja a felesleges kilókat

Ez a hollywoodi diéta felszámolja a felesleges kilókat

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ez a hollywoodi diéta felszámolja a felesleges kilókat

Mi pontosan a Golo-diéta?

A Golo-diéta elnevezése az étrend szlogenjéből származik, ami nagyjából annyit tesz, hogy fogyj le, nézz ki jól és szeresd az életet. A módszer ötlete dr. Conrad Smithtől és dr. Keith Ablowtól származik, akik úgy gondolták, hogy ha az emberek anyagcseréje az étrendjük által megváltozik, néhány héten belül több kilót is képesnek kell lenniük leadni. 

A hangsúly az inzulinon van, amit a diéta alatt folyamatosan alacsony szinten kell tartani. Ez megakadályozza a zsír felhalmozódását a gyomorban, a csípőn, a lábakon és test más hízásra hajlamos területein. Rövid időn belül pedig a fogyás is jó eséllyel beindulhat. Ami viszont jó hír, hogy drasztikus megszorításokról egyáltalán nincs szó.

Arx0nt/istockphoto.com

Hogyan működik?

A Golo-diéta négy hétig tart, és három különböző fázisra oszlik. A hangsúly az alacsony szénhidráttartalmú étrenden van, de fontos még bizonyos természetes étrend-kiegészítők hozzáadása az étrendünkhöz, és a rövid, de izzasztó edzéseket is ajánlott betartani.

Az első fázis, ami a tápanyagprogram elnevezést kapta, tulajdonképpen egy táplálkozási terv betartását foglalja magában. A diétázóknak egy bizonyos lista alapján válogathatnak abból, hogy milyen élelmiszereket fogyasztanak az elkövetkezendő négy hétben. 

A menü főként fehérjében gazdag élelmiszerekből áll, mint például a halfélék, a csirkehús, a tojás, sok zöldség, de tejtermékek és hüvelyesek is szerepelnek a listán. A szénhidrátokat nagyrészt, a finomított cukrokat pedig szinte teljesen mellőzni kell. A cukor hiánya ugyanis egyes feltételezések szerint arra ösztönzi a szervezetet, hogy visszaszerezze a zsírtartalékait. Ennek eredményeként az inzulinszint várhatóan kiegyenlítődik, és megkezdődik a fogyás.

A második fázis a természetes étrendkiegészítőkről szól. Ez azt jelenti, hogy a terítékre kerülő fogásokat olyan jótékony hatású szuperételekkel kell kiegészítenünk, mint például a lenmagolaj. A cél ebben az esetben is az inzulinszint stabilizálása, és a felesleges zsírtöbblet eltávolítása a szervezetből.

A harmadik fázis pedig az intenzív testmozgásról szól. Rövid, de izzasztó, nagy teljesítményű edzéseket kell végrehajtani, amelyek célja a fogyás sikerének maximalizálása. Az intenzív edzés biztosítja ugyanis, hogy a Golo-diéta során ne csak víz, de a még továbbra is fennmaradó zsírtöbblet is vesszen el.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást