Hogyan és mikor vess véget a randinak?

Hogyan és mikor vess véget a randinak?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan és mikor vess véget a randinak?

Még a legtökéletesebb randin is érezhetjük úgy, hogy itt az ideje távozni, és végre alaposan átgondolni, mi lehet ebből az egészből. De hogyan szakíthatod meg a randit anélkül, hogy megbántanád?

Ne vesd be a régi trükköket

Már minden pasi ismeri azt, amikor „váratlanul” megcsörren a telefonod, és el kell rohannod, mert autóbalesetet szenvedett a testvéred, vagy éppen szakítottak a legjobb barátnőddel. Ha úgy érkezel a randira, hogy igencsak kétesélyes a dolog, akkor jelentsd be az elején, hogy nagyon sajnálod, de közbejött valami, ezért csak egy-két órát érsz rá.

Ennyi bőven elég ahhoz, hogy többet is kiderítsetek egymásról, és bűntudat nélkül távozhass, ha valami nincs rendben. Ellenkező esetben azonban ne tegyél ilyen kijelentést, mert ezzel könnyen feszélyezheted a srácot, és ha nagyon is sokra számítasz tőle, akkor rá kell áldoznod akár az egész délutánt az ismerkedésre.

Hogyan jelezz neki?

Az illem úgy diktálja, hogy a randi végét a nőnek kell jeleznie, a férfinak pedig észre kell ezt vennie. De sokszor nem ilyen egyszerű a helyzet… Amivel biztos nem jársz jól, ha az ajtót nézegeted, lesed az órát, vagy a telefonodat ötpercenként előkapod a táskádból.

Az a pasi, aki nem veszi észre rajtad, hogy lassan mennél, annak ezek a jelek sem feltétlenül fognak feltűnni, maximum csak furcsának gondol majd.

Felvetheted, hogy lassan ideje lenne indulnotok, hiszen még úgyis elég sok idő lesz, mire elbúcsúztok egymástól. Továbbá illedelmesen arra is megkérheted, hogy jelezzen a pincérnek a fizetés végett – ennél aligha tehetnél konkrétabb célzást a randi végére.

Apropó, fizetés

Úgy illik, hogy a randin a férfi fizessen, de neked fel kell ajánlanod a költségek megosztását. Külföldön egyre inkább „divat”, hogy a nők is kiveszik a részüket a fizetésből, de ez hazánkban még nem igazán terjedt el, és ezt jól tudják a férfiak is.

Mindenesetre úgy illik enni, inni az este folyamán, hogy ne legyen gondod abból, ha a saját részedet magadnak kell kifizetned – ennyi pénz mindig legyen nálad.

De ne csinálj belőle problémát, ha a randi-partnered egyedül akarja állni a költségeket, legalább igazi úriembernek érezheti magát.

Hogyan tovább?

Egyénfüggő, ki, mennyire szereti, ha hazakísérik a randi után. Ha már éjszakába nyúlt a beszélgetés, és nem ülsz rögvest autóba, hanem gyalogolnod kell, vagy a tömegközlekedést használnod, akkor szerencsésebb, ha hagyod magadat hazakísérni. Persze csak akkor, ha tetszett a srác, ellenkező esetben köszönd meg a felajánlását, de szolidan utasítsd el.

Ha nem szeretnéd, hogy hazakísérjen, akkor inkább érkezz autóval a helyszínre, így garantált, hogy egyedül teheted meg a haza utat. (Ha nincs kocsid, kérd meg egy barátnődet, hogy jöjjön érted, a srácnak pedig mondj valamit, ami végett nem fog ferdén nézni rád, pl. azt, hogy még papírmunkátok van estére.)

Búcsúcsók: igen, vagy nem?

Ha nem érezted túl jól magadat, és még bizonytalan vagy a jövőt, vagy a következő randit illetően, akkor jobb, ha nem zárod csókkal az estét. Ez ugyanis azt jelenti a férfi számára, hogy bevágódott, minden rendben ment, és nem fogja érteni, miért nem vagy hajlandó többet találkozni vele.

Ekkor jobb egy gyors puszit adni, megköszönni az estét, aztán sarkon fordulni: ez szintén egy erőteljes gesztus arra vonatkozóan, hogy ez egy meg nem ismétlendő alkalom volt. Viszont ha tetszik a srác, akkor nyugodtan hagyd, hogy megcsókoljon, elvégre randira jöttetek, és ettől még nem leszel egy könnyen megszerezhető préda a szemében.

Mi legyen a visszajelzéssel?

Ha minden tökéletes volt, és az egész randi egy isteni csókkal zárult, akkor könnyen érezheted úgy, hogy ezt meg kell köszönnöd, de legalábbis világgá kell kürtölnöd. Nos, egyik sem szerencsés.
Ha gyorsan üzensz a srácnak, akkor azt gondolja, hogy az egész sima ügy lesz – még ha így is van, akkor sem kell ezt éreztetned vele. Ha pedig közzéteszel egy sokatmondó üzenetet a profilodon, akkor azzal nem csak neki, hanem mindenki másnak is egyértelműen kihirdeted, mi a helyzet.

És ettől bizony sok férfi visszariadhat. Úgyhogy az a legjobb, ha megvárod, míg ő keres. Ez nem könnyű, de elhiheted, ha ő is annyira jól érezte magát, mint te, akkor hívni fog, mégpedig záros időn belül. Viszont ha másként látja a dolgokat, akkor így se, úgyse fog keresni, teljesen mindegy, mit teszel…

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!