Hogyan halj meg példásan hülyén?

Hogyan halj meg példásan hülyén?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogyan halj meg példásan hülyén?

Charles Darwin, természetes kiválasztódás elmélete alapján alapította meg Wendy Northcutt azt a hivatalos honlapot, mely azon emberek halálának körülményeit írja le, akik nevetségesen bizarr körülmények között szelektálódtak ki az emberi fajból. Az első hivatalos díj-kiosztóra 1994-ben került sor.

Az elkötelezett ügyvéd

Clement Vallandigham demokrata politikus az 1800-as évek vége felé, miután politikai pályája kettétört, ügyvédségre adta fejét.
Egy gyilkost védett, azt próbálta bebizonyítani, hogy az áldozat önmaga okozta halálát azáltal, hogy fegyverét veszélyesen hordta és az magától sült el. Vallindigham sikeresen demonstrálta az esetet. Meghalt ugyan, de a pert megnyerte.

Jobbeset, baleset

Illinois-ban egy lelkes rendőr azt próbálta demonstrálni társának, hogy harmadik társuk hogyan szenvedett halálos balesetet az egy héttel korábbi lövöldözésben. A mutatvány olyan jól sikerült, hogy gyomron lőtte magát.
Ám ez még kevés lenne ahhoz, hogy a Darwin-díj várományosa lehessen. Kórházba indult autójával, amit maga vezetett, ám a kórházba vezető úton halálos balesetet szenvedett.

Így ne lopj fát

Hawaii-on Joshua megkívánt egy koafa ágat, isten tudja miért. Annyi logikai képességgel rendelkezett, hogy ne azt az ágat kezdje el fűrészelni, amin áll. Ám annyira már nem volt életre való, hogy behelyettesítse élete folyásába a gravitáció problémáját.
A feje feletti ágat kezdte fűrészelni, mely leszakadt, és agy helyen csapta. A rendőrök hat méterre a föld felett, a fán bukkantak holttestére.

Garancia, de mire?

Egy irodaház 24. emeletén az üvegablak törésbiztonságát mutatta be egy ügyvéd, társainak. Az üveg törésbiztonságára ugyan a készítők garanciát vállaltak, ám az ablaktok berakására nem.
Eme sarkalatos pontot hagyta figyelmen kívül szerencsétlen, aki neki rohant az üvegnek, ami tokostól kiszakadt, így 24 emeletnyi gondolkozási időt adott neki arra, hogy hol hibádzott gondolatmenete.

Egyéb tehetséges istenbarmai, akik még a díjra sem jogosultak

Egy 35 éves orosz számítógép programozó bizonyítani akarta, hogy képes túlélni, ha élve eltemetik. Barátai eltemették egy faládában, egy mobiltelefon, egy takaró és egy ásványvíz társaságában.
A koporsószerű tákolmány oldalába lyukat fúrtak levegőnek. A barátok hazamentek, ám azzal nem számot senki, hogy éjszaka olyan esőzés lesz, mely hordalékával eltömíti a levegőnek szánt nyílást.

A legkisebb hatékonysággal dolgozó öngyilkos merénylő

Egy orosz nő sms-el aktiválható bombamerényletet akart elkövetni Moszkva központjában, szilveszter éjjelén.
Ám mobilszolgáltatója megelőzte órákkal az aktiváló sms-t egy újévi jókívánsággal, amikor az asszony még csak otthon készülődött. Úgy tűnik, a merénylő munkakör is megkövetel némi szakmai előképzettséget.

Szórakozott brit nyugdíjasok

A 76 éves brit nyugdíjas és felesége turistaútra mentek a Fekete-erdő környékére. Úgy tűnik, vakon hittek a technika zsenialitásában, és ez szó szerint értelmezendő. A gyilkos hajlamokkal rendelkező GPS egyenesen egy templom falának vezette őket.
Elgondolkoztam azon, vajon hány dioptriás szemüvege lehetett a sofőrnek… Szerencsére a két nyugdíjas túlélte az Istennel való találkozást, ám kocsijuk totálkáros lett.

Feltételek, ha erre a díjra pályázol, mert úgy érzed, másképp nem lehetsz halhatatlan

– a jelöltnek halottnak és/vagy szaporodás-képtelennek kell lennie, hogy ezáltal ,megmentse’ az emberiséget silány génkészletétől.
– nagykorúnak és mentálisan egészségesnek kell lennie
– a halálnak saját hibából kell megtörténnie
– a haláloknak különlegesnek kell lennie
– az eseménynek bizonyíthatónak kell lennie
Mindenki hozzájárul az emberiség tökéletesedéséhez, vannak, akik születésükkel, vannak, akik halálukkal. Ritka, nehéz feladat ez. Nem elég zseninek vagy idiótának lenni, mindent stílusosan kell csinálni, hogy kitűnjünk a zsenik és idióták népes csoportjából… és – ha már genetikai készletünk nem is, de – nevünk, életünk vagy halálunk évszázadokig fennmaradjon.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást