Hogyan alakíthatod át a szobádat a saját ízlésed szerint?

Hogyan alakíthatod át a szobádat a saját ízlésed szerint?

Címlap / Otthon / Dekor / Hogyan alakíthatod át a szobádat a saját ízlésed szerint?

Valami nincs rendjén a szobádban? Nem érzed úgy, hogy közel állna a stílusodhoz? A lakberendezés nem nagy ördöngösség, hiszen szabadságot ad arra, hogy megteremthesd a saját univerzumodat. Cikkünkben olyan lakberendezési ötleteket adunk, hogy a szobádat igazán a sajátodnak érezhesd.

Egyediség

Egy szoba azáltal lesz igazán a tiéd, ha a te személyiségedet tükrözi. Olyan anyagokat, mintákat és színeket válassz, amelyek kellemesek számodra.
Ha nincs lehetőség az egész szobát átrendezni, és szögekkel sem szeretnéd elárasztani, akkor elhelyezhetsz a falon egy üzenőfalat, ahová bármit feltűzhetsz, ami a lelked és a szemed számára kedves: képeslapokat, fotókat, újságkivágásokat, textil- és tapétamintákat. Csak arra vigyázz, hogy az összkép végül egységes és ízléses legyen.

Utánzás

Ha nincs ötleted a szoba egyedivé tételéhez, vagy nem bízol az ízlésedben, akkor lemásolhatsz bármilyen szobaberendezést, amit megfelelőnek tartasz. Lakberendezési tanácsokkal foglalkozó internetes oldalakon ötleteket meríthetsz a megvalósításhoz. Elleshetsz színkombinációkat, elrendezési módokat.
Tippeket kaphatsz a kiegészítők használatára is, hiszen már egy új párna vagy egy falvédő beszerzése is egészen megváltoztathatja a szobád hangulatát.

Fények

Gondoskodj arról, hogy minél több fény világítsa meg a szobádat. Ezt elsősorban a színek kreatív alkalmazásával érheted el. Például az ablakkal szemben levő fal vagy bútor legyen világos, hogy a fényt visszaverje.
Érdemes még egy nagy tükröt is feltenni ide, így a rá eső fénysugarak szétáradnak a szobában. A sárga vagy áttetsző narancssárga sötétítőfüggöny jó hangulatot és a melegség érzetét kelti olyankor is, amikor kint szürke és hideg az idő.

Holt terek

A régi épületekben gyakran vannak rejtett beszögellések, falmélyedések. Használd ki, ha a te szobádban is van ilyen zug, és tegyél ide polcokat vagy szekrényeket. Egy nagyobb mélyedést akár hálófülkévé is alakíthatsz.
A padlástér alacsony falfelületei a ferde tető alatt szintén sokféleképpen hasznosíthatók. Két ferde fal között, a mennyezet közelében felszerelhetsz egy polcot a limlomjaid, a könyveid számára. A polcon levő dolgokat eltakarhatod szekrényajtóval vagy függönnyel.

Átláthatóság

Ha arra vágysz, hogy mindig rend és a levegősség uralkodjon a szobádban, és ne kelljen sokat pakolászni benne, akkor adunk néhány tippet. A dolgokat szín, nagyság és rendeltetés szerint rendezd el: a könyveket tedd a könyvekhez, az irattartókat az irattartókhoz, a limlomot pedig dobozokba vagy fiókokba, a több limlom közé.
A zárt bútorok megnyugtatóbbak a szemnek, mint például egy nyitott polc. Ne válogass össze túl sok színt, mert a színkavalkád megint azt a benyomást keltené, hogy rendetlenség van.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!