Sokan úgy gondolják, a zöldségek és gyümölcsök akkor maradnak a legfrissebbek, ha a hűtőben tartjuk őket. De azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Míg sok olyan élelmiszer létezik, aminek hidegben a helye, addig vannak, amik ettől csak veszítenek a minőségükből. Eláruljuk, hogyan tárold az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket.
3/8 Banán
A banánnál az a célunk, hogy ne barnuljon be túl hamar, mert egy idő után már nem sok kedvünk van megenni a nagyon puha gyümölcsöt.
Ha egyszerre többet vettél egy kötegben, jó ötlet lehet a végére műanyag zacskót kötni. A szárán keresztül ugyanis etilén-gázt szabadít fel, ami a gyorsabb érésért és barnulásért felel.
Azáltal, hogy ezt elvágod a levegőtől, lassítod a folyamatot. Arra is figyelj oda, hogy szobahőmérsékleten tartsd a gyümölcsöt, ne hűtőben, és ne is a radiátor közelében!
Ha még az érés előtt hidegbe teszed, már nem tud olyan édes lenni, mint egyébként, de ha nagyon meleg van, rövid időn belül túlérik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!