5+1 jel, hogy túl negatívan állsz az élethez – változtass rajta!

5+1 jel, hogy túl negatívan állsz az élethez – változtass rajta!

Címlap / Életmód / Lélek / 5+1 jel, hogy túl negatívan állsz az élethez – változtass rajta!

Első gondolatok

Gondolj vissza a legutóbbi pillanatra, amikor valakivel először találkoztál vagy amikor bemutattak neked valakit. Mik voltak az első gondolataid? Inkább pozitív vagy negatív volt az összkép?

Ha már a ki nem mondott gondolataid is nagyrészt negatívak, akkor nem csoda, hogy a személyiséged is inkább a rosszra fókuszál.

Tipp: Próbáld meg tudatosan befolyásolni a gondolataidat, állj nyitottan és pozitívan mindenhez, ami szembe jön veled, hiszen ha ezt nap, mint nap gyakorlod, akkor nem csak a saját hangulatod lesz jobb, de a környezeted is pozitívan változik majd.

Nem alakulnak jól a kapcsolataid

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor hullámvölgyekhez ér, amikor nem minden úgy alakul, ahogy tervezte és úgy tűnik, hogy mindenki ellene van.

Ha ez egy pár nap vagy akár egy hét, akkor teljesen normális, hogy így érzel, hidd el, el fog múlni.

Ha viszont már huzamosabb ideje úgy érzed, hogy nem alakulnak jól a kapcsolataid, rossz a viszonyod a rokonaiddal, a barátnőiddel is sokat vitázol és a párkapcsolatról már ne is beszéljünk, akkor lehet, hogy először magadban kellene keresned a hibát.

Tipp: Állj meg egy percre, gondold végig, hogy mi lehet a probléma, és ha magadtól nem jössz rá a megoldásra, akkor kérdezd meg az ismerőseidet, hogy van-e valami, amivel megbántottad őket, amiben szerintük változnod kellene és vond le a megfelelő tanulságokat.

A problémára fókuszálsz

Számos olyan ember van, aki, ha csapatban dolgoztok, biztos leszólja a tervet, azonnal megtalálja a hibákat és a buktatókat, de a megoldásnál már konzekvensen csendben marad.

Ha egy kicsit magadra ismersz, azaz te is sok esetben inkább a problémákra fókuszálsz és kevésbé a megoldás felé törekszel, akkor a magad és mások érdekében is érdemes változtatnod.

Ha csapatban dolgozol, akkor csak akkor kritizálj vagy keresd a hibákat, ha a megoldásra is van valamilyen javaslatod, ha pedig a saját döntéseidről van szó, akkor még inkább a megoldás lebegjen a szemed előtt, hiszen problémák mindig jöhetnek, amiket meg kell oldanod, de jobb, ha a célt figyeled és nem hagyod, hogy eltereljenek ilyen apró mellékes tényezők.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást