9 jel, hogy mérgező párkapcsolatban élsz

9 jel, hogy mérgező párkapcsolatban élsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 9 jel, hogy mérgező párkapcsolatban élsz

Ha szerelmes vagy, akkor gyakran nehéz két lábon a földön járni és objektíven megítélni, hogy érdemes-e hosszú távon a pároddal maradni vagy jobb lenne inkább továbblépni. Hiába érzed a kellemes remegést a gyomrodban, vannak olyan tényezők, amelyek hosszú távon boldogtalanná tesznek. Ha a következő jelek jellemzőek a párkapcsolatodban, akkor talán érdemes elgondolkodnod a folytatásról!

Nem enged el a barátaiddal

Alig látod a barátaidat? És amikor végre látod őket, akkor a párodat is vinned kell a találkozóra?

Ha nálatok is ez a helyzet, akkor ez egy figyelmeztető jel, hogy nem egészséges párkapcsolatban élsz. Bármennyire is szeretitek egymást és összetartoztok, mindkét félnek szüksége van saját, személyes térre.

Meg kell adni a másiknak azt a szabadságot, hogy rendszeresen összefusson a barátaival, különben azt érezheti, hogy megfullad.

Ő kezeli a pénzügyeket

Nagyon fontos tényező a bizalom, de önmagadat kell az első helyre helyezned. Ne engedd, hogy a pénzügyek miatt függj tőle.

Ha régóta együtt vagytok, jó döntés közösen kezelnetek a pénzügyeket, de emellett ajánlott mindkettőtöknek egy saját kasszát vezetnie.

Így ha esetleg később valami miatt felbomlana a kapcsolatotok, kevesebb problémával kell számolnotok és garantáltan lesz tartalék pénzed is, ha már egyedül kell boldogulnod.

Ellenőrzi a telefonjaidat

Bár lehet, hogy annyira szerelmes vagy, hogy úgy érzed, párodnak minden kódodat és jelszavadat megadhatod, ez mégsem jó ötlet.

Természetesen néha elkerülhetetlen, hogy megoszd ezeket a partnereddel, például, ha sürgős ügyeket kell elintézni, de ha nem segítő szándékkal kéri el tőled az adatokat, hanem azért, hogy ellenőrizgessen, akkor rossz úton jártok.

Ez azt jelenti, a kapcsolatotok nem egészséges és sérül a személyiségetek. Meg kell bíznotok egymásban, máshogy nem megy.

Megmondja, hogyan öltözz

Természetes, hogy kikéred a véleményét, hogyan áll rajtad a ruha, ha éppen készültök valahova, az azonban nem jó, ha rendszerint ő határozza meg, hogy miben jelenj meg az eseményeken.

Ha gyakran leszólja a külsődet, akkor egy idő után az önbizalmad is csökkenni fog. Az a lényeg, hogy te jól érezd megad a bőrödben, a többi csak másodlagos.

Goromba lesz, ha nem veszed fel a telefont

Ha állandóan hívogat és ellenőrizget a partnered, ha pedig nem veszed fel a telefont, nagyon dühös lesz, akkor az azt jelenti, nem egészséges párkapcsolatban éltek.

Ami pedig téged illet: ha rossz érzés jár át, amikor meglátod, hogy újra a párod keres vagy nem fogadott hívásod volt tőle, akkor jobb, ha véget vetsz a kapcsolatnak.

Féltékeny a legjobb barátodra

Bizonyos fokú féltékenység természetes a párkapcsolatban, hiszen nem akarjuk elveszíteni párunkat, ám ha túlzásba visszük, az már beteges és megmérgezi a kettőtök közötti viszonyt.

Ha úgy érzed, a párod nem bízik benned, pedig már régóta együtt vagytok, akkor lehet, hogy jobb lenne szétválnotok, hiszen az emberek nem változnak és valószínűleg ezután sem fog benned bízni.

A folyamatos féltékenykedést pedig hosszú távon nem lehet elviselni, csak boldogtalanná fog tenni téged is.

Félsz neki elmondani, mi jár a fejedben

A szeretet azt jelenti, hogy boldog vagy és nem azt, hogy félelemben élsz. Párkapcsolatban meg kell bíznunk a másikban és éreznünk kell, hogy a másiknak mindent elmondhatunk.

Ha úgy érzed, valamit titkolnod kell előle, vagy egyszerűen félsz neki elmondani valamit, akkor lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnod rajta, van-e értelme folytatni a kapcsolatotokat, ez ugyanis nem természetes.

Nem baj, ha elsőre nem fogja megérteni azt, amit megosztasz vele, de ha ő az igazi számodra, akkor egy nagy beszélgetés sokat segíthet és közösen biztosan találtok megoldást.

Gyakran megsért

Talán ez sokaknak evidensnek tűnik, sajnos mégis vannak olyanok, akik a folyamatos sértegetések és megalázások ellenére is a párjukkal maradnak.

Ha te is közöttük vagy, gondold át jobban a dolgokat, biztosan megéri ebben a kapcsolatban élni és hosszú távon boldogtalanná válni?

Adj inkább még egy esélyt magadnak, hidd el, találsz majd olyat, aki soha nem bántana meg téged!

A barátaid próbálnak lebeszélni róla

A barátok többnyire elfogadják a másik választását, de ha azt veszed észre, ez nem történik meg, sőt, próbálnak lebeszélni róla, akkor talán érdemes fontolóra venni az érveiket.

Valóban igazuk van vagy csak féltenek téged? Ha többen is ugyanazt mondják és inkább arra sarkallnak, hagyd el a párod, lehet, hogy igazuk van, csak egyelőre nem látsz a lila ködtől.

Próbáld meg külső szemlélőként tekinteni a párkapcsolatodra, hátha úgy könnyebben megy a döntés.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást