Pénz és hivatás

10 hobbi, amivel könnyedén pénzt is kereshetsz

A boldogság elérésének egyik leghatékonyabb eszköze, ha a kellemeset összekötöd a hasznossal. Gondoltál már rá, hogy megpróbálj pénzt csinálni a legkedvesebb időtöltésedből? Most kiderül, mely szabadidős tevékenységeket válthatod álomkarrierré!

Edzés

A fitneszguruk általában nem munkaként, hanem passzióként fogják föl a hivatásukat.

Ha szeretsz mozogni, és örömöd lelnéd benne, hogy másokat is csinossá varázsolsz, miért nem végzel el egy tanfolyamot?

Aerobik, jóga, pilates, spinning, úszás vagy akár túrázás… Szinte bármilyen mozgásformában edzővé képezheted magad!

Fotózás

Mindenki képes rá, hogy megnyomja azt a bizonyos gombot a kamerán. De az sem titok, hogy néhányan sokkal jobb képeket készítenek az átlagnál.

Ha úgy tapasztalod, hogy az ismerőseid őszintén lelkesednek a fotóidért, akár profi szintre is emelheted a hobbid.

Szerkessz blogot vagy online portfóliót, tedd közzé a referenciáidat és az elérhetőségeidet, aztán várd a megrendeléseket!

Barkácsolás

A bútorgyárak ugyan futószalagon állítják elő az olcsó és tartós darabokat, de vannak, akik éppen egyedi remekművekre vágynak.

Ha te vagy a párod megszállottan szerettek barkácsolni, érdemes megfontolni a vállalkozói igazolvány kiváltását, mert a kikapcsolódás és az alkotás öröme mellett egy kis bevétel is ütheti a markotokat.

Olvastad már?  Így vásárolunk mi: ennyit és így költünk karácsonykor

Zene

Ha játszol valamilyen hangszeren, és otthonosan mozogsz a hangjegyek világában, esetleg járatos vagy a hangképzési technikákban, avass be másokat is a művészet rejtelmeibe!

Kezdetben otthon fogadhatsz tanítványokat, később pedig akár stúdiót is bérelhetsz.

Divat

Ha követed a legújabb trendeket, és igyekszel becsempészni őket a mindennapi megjelenésedbe, nyugodtan ajándékozd meg az érdeklődőket a stílusérzékeddel!

Indíts divatblogot, add mindig önmagad, és néhány hét alatt akár több száz rajongód akadhat. Minden kezdet nehéz, de minél több minőségi tartalmad lesz, annál több a látogató is.

Egyfelől hirdetéseket helyezhetsz el az oldalon, másfelől pedig felfigyelhetnek rád a női magazinok és a divatcégek.

Sütés

Amatőr cukrász remekműveid messze földön híresek?

Bár az iparűzéshez bizonyos előállítási feltételeknek meg kell felelned, ha tényleg imádod a sütikészítést, érdemes belevágnod a projektbe!

Bátran próbálkozz egyedi ízkombinációkkal és díszítéssel!

Blogolás

Ha úgy érzed, közlendőd van a világgal, ne tartsd magadban!

Cikkírással, fotózással, videózással vagy bármilyen tartalom publikálásával szert tehetsz egy kis mellékesre – ám számíts rá, hogy lassan fog beindulni az üzlet, hiszen a pénzszerzéshez előbb az olvasóközönség kialakulása szükséges.

Olvastad már?  Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Régiségek

Lázba hoz a bolhapiac, a turkáló és a lomtalanítás? A lakásban már lépni sem tudsz a kedvenc szerzeményeidtől? Akkor vágj bele a bizniszbe, és add el drágábban, amire fillérekért tettél szert!

Az internetes aukciós oldalak kitűnő lehetőséget kínálnak erre. Mindig készíts fényképet az adott termékről, és legyél őszinte az apróbb hibákat illetően is, így a vevőid biztosan elégedettek lesznek!

Kertészkedés

Fűnyírás, gyomlálás, locsolás – ideális kikapcsolódás? Ha nincs saját kerted, vagy van, de éppenséggel „kinőtted”, vállald be a szomszédokét is egy kisebb összegért!

Testmozgásnak sem utolsó ez a hobbi, így a jövedelem mellett szálkás karokkal büszkélkedhetsz majd a szezon végén.

Rendezkedés

Rendmániás vagy? Imádod sorba rendezni az iratokat, és művészetként éled meg, ha valamit sikerül helytakarékosan elspájzolnod?

Tudományodra akár a cégek vagy magánszemélyek is vevők lehetnek!

A takarítás és a lakberendezés metszetében álló „tudomány” fejtörést és fizikai erőbefektetést is kíván, így ideális kihívást nyújt a mindennapi mókuskeréken kívül.