Dekoratív hímes tojás linzer a locsolók fogadásához. Citromos linzer alap csokis-mandulás díszítéssel. A csinos kis tojástartót szépen béleljük ki, s a sütit ebben kínáljuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom leve és frissen reszelt héja
- 1 tojás sárgája
- 1evőkanál csokikrém
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- francia drazsé
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot. Reszelt citromhéjjal, a citrom frissen facsart levével és vaníliás cukorral ízesítjük. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán a tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy evőkanalat a tésztára helyezünk, és egy tompa kés segítségével tojásformát készítünk a tésztából. A kés ne legyen éles, nehogy kárt tegyünk a munkafelületben.
Ha van tojás alakú süti szaggatónk, akkor természetesen azt használjuk. Elkészítjük az összes tojásformát. Sütőpapírozott tepsire sorakoztatjuk őket.Előmelegített sütőben 170 fokon 12-14 perc alatt megsütjük a tojás linzereket.
Ha kihültek a sütik, csoki krémmel vékonyan megkenjük őket, majd tovább díszítjük francia drazséval és szeletelt mandulával. Kedvünkre való hímes linzereket készítünk.
Csinos kis tojástartót szalvétával kibélelünk, és a húsvéti hímes tojás linzereket ebben kínáljuk. Ha fogy a készlet, mindig utána töltjük. Természetesen a készlet erejéig.