Szerelem / Párkapcsolat

A legtöbb nő ezeket a hibákat követi el egy kapcsolat elején

A legtöbb nő ezeket a hibákat követi el egy kapcsolat elején

Ne szapuld az exed!

A kapcsolat minősége valahol téged is minősít. Ne feledd, a volt pasidat akkor valamiért alkalmasnak, méltónak tartottad arra, hogy a párod legyen. Ha szidod, degradálod, igazából magadat is rossz színben tünteted fel.

Majd, ha elmélyül a kapcsolat, és vannak sérelmeid, amiket a múltból hozol, meséld el, de ne az ismerkedés periódusában. Azért is veheti ez ki rosszul magát, mert úgy tűnhet, egyszer majd ezt a kapcsolatot is szidni fogod valaki másnak. A sérelmek felemlegetése pedig visszataszító lehet. A pasi pedig hiheti azt, hogy még nem jöttél ki érzelmileg az előző viszonyból, ha hevesen tudsz reagálni az exre.

Ne követelj információkat a volt nőiről!

A volt csajokkal mindig úgy van az ember, hogy potenciális ellenfélként definiálja őket. Magához méri, hasonlítgatja. Valaki hajlamosabb arra, hogy alulbecsülje magát a volt nő láttán. Persze jó tudni, kik tartoztak anno a pasihoz, de ne kutakodj, ne nyomaszd kérdésekkel, ne csikarj ki nagy elemző esszéket a volt kapcsolatairól.

Van, akinek ez úgyis megy magától, majd elmondja, de van olyan is, akit az őrületbe lehet kergetni a faggatózással. Ha valami nem stimmel, vagy nincs minden szál elvarrva, akkor légy résen! Nehogy sérülj. Ahhoz mindenképp jogod van, hogy úgy menj csak bele érzelmileg az új viszonyba, hogy nem párhuzamosan futnak a szálak.

Ne várj nagy vallomásokat!

Ha valaki már a kapcsolat elején nagy szavakkal dobálózik, szerelmes verseket idéz, valami nem oké.

Nem hiteles és nem hihető, ha gyorsan jönnek a mély érzelmeket megfogalmazó vallomások.

Ne várd el és te se ugorj ebbe bele! Az igazán súlyos mondatokat elég később kimondani, amikor már megalapozottabbak.

Oké, persze vannak nagy lángok és őrült szenvedélyek, de vigyázz, azok olyan hamar ki is hűlhetnek, ahogy fellángoltak, mert hamar kimaxolják ilyenkor a felek a kapcsolatban rejlő lehetőségeket például azzal, hogy könnyelmű szerelmes vallomásokat tesznek egymásnak.

Ne utalgass, ne célozgass!

A férfi számára a nő egy életen át feladvány, talány, s így van ez fordítva is.

Ne terheld a kapcsolat elejét azzal, hogy utalgatsz, célozgatsz. Ha nem tetszik egy hely, mondd meg, ha nincs kedvedre a film, amit választott, szólj. Ezek a legkisebb semmiségek.

De ugyebár mi úgy működünk, hogy ártatlannak tűnő kis kérdésekben fogalmazzuk meg a vágyainkat, nem kész, kifejtett mondatokkal játszunk, hanem elhallgatunk, sejtelmeskedünk.

Ráér később feladványokkal nehezíteni a dolgát, ha már megismertétek egymást jobban.

Ne tapadj rá!

Az izgalmakkal, szenvedélyekkel teli kezdeti időszakban az ember szinte szétrobban a vágytól, hogy folyton együtt legyen új szerelmével.

Legalább ugyanilyen izgalmas várni is az újabb találkozást. Hagyd, hogy legyenek napok, amikor nem vagytok együtt.

Kell, hogy leülepedjenek az új élmények. Neki is és neked is.

Ahhoz, hogy újra és újra izgalmasnak lássátok egymást, meg kell újulni, pláne a legelején.

Élvezd ki ennek az időszaknak az örömeit, bizsergető izgalmait!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást