3 hiba, amit szinte mindenki elkövet szakítás után – pedig nem kellene

3 hiba, amit szinte mindenki elkövet szakítás után – pedig nem kellene

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 hiba, amit szinte mindenki elkövet szakítás után – pedig nem kellene

A szakítás nem egy olyan dolog, amit szívesen felemlegetünk – mindenki tudja, hogy nem egyszerű túltenni magunkat a történteken, főleg nem akkor, ha hosszú, komoly kapcsolatról beszélünk. Pontosan a dolgok nehézsége miatt könnyű belefutni olyan baklövésekbe, amiket szinte mindenki elkövet egy-egy szakítás után. Ha nem muszáj, te ne ess bele ezekbe a hibákba!

1. Drasztikus környezetváltoztatás

A kutatók is egyre többször hangsúlyozzák, mennyire fontos az, hogy távolságot tartsunk az exünktől, és felhívják a figyelmet arra, hogy ez manapság kifejezetten nehéz. Régen tényleg jóval körülményesebb volt „csak úgy” összefutni az exszel, ehhez képest ma a közösségi média lépten-nyomon az orrunk alá dörgöli, mi van a volt szerelmünkkel. A változtatás természetes szükséglet a szakítást követően, főleg akkor, ha meglehetősen fájdalmas volt az elválás. Azonban semmiképpen sem szabad hirtelen meghoznod olyan döntéseket, mint a másik városba való költözés, vagy éppen a munkahelyváltás.

Hosszú távon valószínűleg jót fog tenni neked az új környezet, de az nem segít, ha felmondasz, miközben fogalmad sincs, miből fogod eltartani magadat.

Más a helyzet akkor, ha egyébként is utáltad a munkahelyedet és bőven van tartalékod, ebben az esetben nyilván nagyobb a mozgástered. A többség sajnos nem dicsekedhet ezzel, úgyhogy, ha te is ebben a cipőben jársz, először elő kell készítened a terepet, különben még nagyobb csalódás érhet, és akkor aztán tényleg padlót fogsz.

3 hiba, amit szinte mindenki elkövet szakítás után – pedig nem kellene

2. Durva változtatások a külsődön

Nagyon egyszerű a pszichológiája annak, miért szokott az emberek többsége drasztikus változtatásokat tenni a külsején közvetlenül egy friss szakítás után: ez olyasvalami, amire van ráhatásunk, amit kizárólagosan mi irányítunk. Tulajdonképpen ennyi elég is a kizsigerelt, elhagyott lelkeknek, úgyhogy nem véletlen, hogy a nők többsége azonnal tenni akar valamit saját magáért.

Jellemző a hosszú haj levágatása, de már az sem ritka, hogy valaki ilyenkor áll neki tetováltatni, esetleg belevág abba a plasztikai műtétbe, amit már évek óta halogatott. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy minden esetben rosszul sülnek el ezek a változtatások, de az önbizalmad nem függhet kizárólag attól, hogy a közös házvásárlásra félretett pénzedből megcsináltatod-e végre a cicijeidet vagy sem.

Természetes, hogy tehetetlennek érzed magadat, de a kisebb volumenű változtatások is rengeteget segíthetnek a hangulatodon.

Ilyen az, ha kicsit nagyobb hangsúlyt fektetsz az edzéseidre, ha a komplett hajvágás helyett inkább csak egy új frufrut próbálsz ki – a lényeg, hogy ne tegyél olyasmit, aminek a következményeit hónapokig, vagy évekig viselned kell, mert azt jó eséllyel meg fogod bánni.

3. Gyorsan valaki mást!

Ugyancsak az ego ápolására szolgál, ha a szakítás után gyorsan fejest ugrasz egy másik kapcsolatba. Ez jól esik a lelkednek, de sajnos csak a felszínt kapargatod vele, ráadásul – mivel belevonsz ebbe az egészbe egy harmadik felet – jó eséllyel őt is megbántod majd. Senki sem szeretne bosszúállásra szánt eszköz lenni, márpedig ezt teszed azzal, akit felhasználsz a volt szerelmed féltékennyé tételére.

Ideig-óráig úgy tűnhet, ez jó megoldás, de az érzelmi sebeket legfeljebb elfedni lehet – később újra felbukkannak, és gyakran nem is kell túl sokat várni rájuk.

Ha nem vagy túl az előző kapcsolatodon, akkor az egyik legrosszabb dolog beleugrani a következőbe, és nem csak azért, mert időközben rájöhetsz, hogy ezzel csak el akartad fedni a tényt, miszerint még mindig az exedet szereted. Kívülről ez nagyon kétségbeesett és meggondolatlan lépésnek tűnik, márpedig jó eséllyel ez most a legutolsó, amit közvetíteni szeretnél magadról.

Képek forrása: AndreyPopov/Depositphotos.com

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!