Életmód / Táplálkozás

Egy hetes fogyókúra. Hogyan fogyj le egy hét alatt?

Szeretnél már egyetlen hét alatt is látványosan fogyni? A fogyókúra alatt 9 lépést kell betartanod, és az eredmény garantált!

1. Méregtelenítés

Indítsd el a fogyás folyamatát a szervezet méregtelenítésével. A folyadékkúra a leghatékonyabb módja a vastagbél tisztításának és kiürítésének. Kezdd a hetet egy 1 napos léböjtkúrával.
Vannak hatékony gyógynövényteák, amelyek sikeresen megszabadítanak a méreganyagoktól és kitisztítják a beleket (csalán, vadrózsa, fekete bodza tea).

2. Kelj korán

Kelj fel 1 órával korábban, mint általában.
Ha például 7 órakor szoktál felkelni, kelj most 6-kor. Így korábban elkezded a napot, több energiát égetsz és felgyorsítod az anyagcseréd.

3. Reggeli séta

Váljék szokássá a reggeli séta. Minden reggel gyalogolj legalább 30 percet. Ha nem megy reggel, a nap folyamán pótold be. A főétkezés után legalább 2 órával menj sétálni, ne rögtön étkezés után.
Ideális, ha futópadod van, így időjárástól függetlenül mozogni tudsz napi 30 percet. Addig sétálj rajta, amíg elkezdesz fáradni. Ne erőltesd túl magad.

4. Egyél egészséges ételeket

Soha ne hagyd ki a reggelit. Végtére is, ez a nap legfontosabb étkezése. Délelőtt nagy szükséged van az energiára, az pedig nem jön üres hassal. Az ideális diétás reggeli: zab, gyümölcsök, tej.
Próbáljunk ne fogyasztani kávét vagy fekete teát. Fogyasszunk zöld teát, amely normális szinten tartja a vérnyomást. Kerüljük a zsíros ételeket.

Olvastad már?  Ezt az egészséges ételt semmiképp se edd vacsorára, ha figyelsz az alakodra

5. Kiegyensúlyozott ebéd

Semmi esetre se egyél túl sokat. Csak annyit egyél, ameddig nem érzed már hogy éhes vagy. Minden ebéd felét zöldségek tegyék ki (minnél több zöld színű zöldség).
Desszertként fogyaszthatunk egy gyümölcsöt. A zsíros, sült ételeket kerüljük.    

6. Többszöri étkezés

A nap folyamán törekedj kevesebbet enni, de gyakrabban. Ez megóv a túlevéstől és a gyomor túlterhelésétől.

7. Több víz

A nap folyamán igyál több vizet. Az általános szabály, hogy két óránként egy pohár vizet kell fogyasztani.

8. A vacsora

Most érkeztünk el a fogyókúra legfontosabb részéhez, a vacsorához. A vacsorának könnyűnek kell lennie, lehetőleg csak gyümölcsökből, vagy zöldségekből álljon és lefekvés előtt legalább 3 órával fogyasszuk.
Soha ne menjünk aludni teli gyomorral, ez az egyik fő oka a súlygyarapodásnak. Reggel éhségérzettel kell felkelni.

9. TV előtt ne együnk

Filmnézés közben veszélyes enni vagy nassolni, mert ilyenkor nem vesszük észre mennyit ettünk.

10. Kitartás

Ha az előző szabályokat egy hétig sikerült betartanod, első héten 1-2 kilótól szabadulhatsz meg. Az eredmény elegendő motivációt fog adni, hogy tovább folytasd.
A fogyókúra nem ír elő semmilyen kemény diétát, csak az ételek mennyiségével és minőségével kell vigyáznod , valamint a napi 30 perc mozgást be kell tartanod.
Ezzel a 9 lépéses módszerrel hétről-hétre közelebb leszel az ideális alakodhoz!