Van 3 helyzet, amikor jobb, ha nem fogadod el magadat

Van 3 helyzet, amikor jobb, ha nem fogadod el magadat

Címlap / Életmód / Lélek / Van 3 helyzet, amikor jobb, ha nem fogadod el magadat

Gyakran az okozza az emberek önbizalomhiányát, hogy nem úgy néznek ki, mint azok a lányok, akik a tévéből és a magazinokból mosolyognak rájuk. Sajnos úgy tűnik, mindez együtt jár a jelen kor ideáljával, az igény a változtatásra pedig csak igen lassan jelenik meg a mindennapokban.

Biztosan te is hallottál már róla, hogy néhány cég alkalmaz ducibb, átlagosabb, de legalábbis nem tökéletes modelleket, hiszen groteszk módon ez sokkal nagyobb hírnek számít, mint az ellenkezője. A retusálás mindezek ellenére óhatatlanul megjelenik a legtöbb helyen.

Ez tény, és manapság szinte mindenki tisztában van vele, akárcsak azzal, hogy az ideálisnak tartott felállás nem fog változni, hiszen a technika adta lehetőségekkel minden olyan cég élni fog, amelyik sok vevőnek szeretné eladni a portékáját.

Ideálok vs. valóság

A valóságban azonban nem mászkálnak retusált modellek, minden nap kiváló formában levő nők, férfiak és gyermekek – ez csak a virtuális világban, a médiában, a fejekben létezik. Amikor tehát azon morfondírozol, hogy változtatnod kell-e, vagy inkább el kell fogadnod magadat, először azt érdemes átgondolnod, kinek és minek akarsz megfelelni.

A legtöbben erre kapásból rávágják, hogy „magamnak”, de főleg azok, akik nagy változtatásra szánják el magukat, szenvednek környezetük véleményétől. Talán nincs is olyan ember a világon, aki az adott kornak és ideálnak ne szeretne valamilyen módon megfelelni…

Ha másért nem, hát azért, mert a tömegbe olvadva sokkal kevésbé van kitéve bármilyen romboló jellegű, negatív kritikának. De egy ideálnak a lehetőségekhez mérten, normál keretek között megfelelni, vagy kizárólag annak élni egyáltalán nem ugyanaz! Míg előbbi boldoggá és kiegyensúlyozottá tehet, utóbbi tönkreteheti az életedet és az egészségedet is.

Melyik az három helyzet, amikor változtass?

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást