Dekor / Otthon

5 hálószoba, ahová tényleg csak az ágy fér be, mégis szívesen aludnál itt

5 hálószoba, ahová tényleg csak az ágy fér be, mégis szívesen aludnál itt

Egy egészen parányi lakásban az is nagy szó, ha sikerül egy fallal leválasztani a hálófülkét, ahol megteremtheted az intimitás hangulatát. Attól azonban, hogy az ágyad is faltól falig ér parányi hálószobádban, még lehet hívogató zug a helyiségből. Mutatjuk, hogyan!

Használd ki az ablakot!

Ha van ablak a hálószobádban, mindenképpen használd ki!

Függöny helyett érdemesebb lehet rolót használni, amit csak akkor engedsz le, ha erre valóban szükség van, egyébként pedig hagyod, hogy az ablakon keresztül megnyíljon a tér, és tágasabbnak tűnjön a hálószoba.

Ebben az alvófülkében könnyű, levegős színeket használtak, a szoba karakterét pedig a téglafal adja meg: nem szorítja össze a teret, mégis sokkal izgalmasabb lesz tőle a helyiség hangulata.

Jöhetnek a sötétebb színek is

Vannak, akik a hálószobában a melegebb színeket részesítik előnyben, mert ezek hangulata sokkal barátságosabb, pihentetőbb.

Ezektől pedig akkor sem kell megijedned, ha pici a szobád!

A lényeg, hogy a színskála egymáshoz közel eső színeiből válassz, ne pedig a komplementer árnyalatokból.

Ezzel ugyanis túlságosan nagy kontrasztot teremtenél, amit egy parányi helyiség nem bírna el.

Az ágytakaró és a gardrób előtti függöny ebbel a szobában meghitt hangulatot teremtenek, ellensúlyként pedig a semleges fehér szín szolgál a szekrénysoron és a pihe-puha szőnyegen.

Tedd személyessé a teret!

Ebben az apró szobában az ágyon kívül szó szerint nem is fér el már más, a falakon lévő teret azonban ügyesen kihasználták.

Az ágyvégnél található polcokon elfér a laptopod, ha este filmet szeretnél nézni rajta, de néhány kép, kedves személyes tárgy is kerülhet ide.

Ne feledd, ez lesz az a tér, amit lefekvés előtt utoljára látsz, és az első dolog, amire nézel, mikor reggelente kinyitod a szemedet.

Alkoss olyan közeget, ami mindig jó hangulatot teremt, és mosolyt csal az arcodra!

Hogy mindennek legyen helye

Ebben a parányi hálószobában nem csak a fali polcokra lehet pakolni, de mivel az ágyat kicsit megemelték, ezért az alatta lévő értékes tárolófelületet is könnyebb kihasználni.

Ráadásul ettől az ágynak is kicsit kuckósabb hangulata lesz!

Az eperhab színű falakhoz jól illik a párna és a szék kárpitja, valamint a kicsit vintage hangulatú csillár is, így az egész szoba nagyon kedves, lányos hangulatot áraszt magából.

Ugye te is el tudod képzelni, hogy itt szenderülj álomra?

Pici hely, felnőtteknek

Fiatalos, bohém hálószobát nem olyan nehéz kialakítani egy kis helyiségben, de egy komolyabb, felnőttesebb hálót is ki lehet hozni pár négyzetméterből.

A falra szerelt, szimmetrikus lámpák és parányi polcok elegánssá teszik a szobát, miközben egyáltalán nem foglalnak helyet a padlón, az ágy mögötti sötétebb szín pedig karaktert ad a hálónak.

A polcon elegáns keretben, visszafogott színű, vagy éppen fekete-fehér képek sorakoznak, amik az elegáns, csíkos párnákkal egyszerre modernek és komolyak is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást