5+1 frizura baki, amitől idősebbnek nézel ki

5+1 frizura baki, amitől idősebbnek nézel ki

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 frizura baki, amitől idősebbnek nézel ki

1/6 Túl sötét hajszín

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy a nagyon sötét hajszín jól áll neki. Az emberek többségét ugyanis ezek az árnyalatok öregítik, méghozzá több okból kifolyólag is.

Például egy nagyon sötét barna, szinte már fekete frizuránál az ősz hajszálak rögtön láthatóvá válnak, így elég, ha csak egy mm-t nőtt a hajad az utolsó festést óta. Másodszor pedig, amennyiben világos bőröd van, ez a haj kiemeli az összes apró kis ráncot, anyajegyet, amelynek hatására még feltűnőbbé válnak ezek.

A legjobb megoldás, ha egy kevésbé sötét árnyalatot választasz, vagy legalább melírra esik a választásod; így biztos, hogy fiatalodni fogsz jó pár évet!

2/6 A szőke árnyalata is számít

Ha meleg bőrtónusod van, az sem mindegy, hogy a szőkének pontosan melyik árnyalatát választod. Például egy ezüstös szőke, platina szín nagyon sápasztani fog, és ugyancsak kiemeli az arcod hibáit.

A legjobb megoldás ilyenkor, ha egy kicsit melegebb árnyalatokra evezel át: például egy karamell, mézszőke vagy aranyszőke szín nagyon jól passzolna hozzád ebben az esetben.

A hideg árnyalatokkal viszont épp az a baj, hogy öregebb hatást adnak az arcodnak is. Ezeken az apróságokon is sok múlhat!

3/6 Hátrafésült frizura

Bármennyire is jól áll egyes hírességeknek az úgynevezett “hátranyalt” frizura, a hétköznapokban ez mégsem mutat túl jól.

Azáltal ugyanis, hogy hátrafésülöd a hajad, felhívod a figyelmet a homlokodra és a hajvonaladra. Az évek során viszont utóbbi folyamatosan hátrább kerül, mivel hullik a hajunk, és átalakul a szervezetünk is.

Ezért a fodrászok inkább azt javasolják, hogy olyan frizurát válassz, ami keretbe foglalja az arcod, vagy akár egy frufrut, ami segít elrejteni az apróbb hibákat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást