A perzselően forrón tálalt, illatos és sűrű hagymaleves az egyik legfinomabb téli lélekmelegítő, és szerencsére nem is nehéz elkészíteni! Mutatunk 3 bevált receptet.
1/3 Hagymaleves francia bisztró módra
Ez a leves pontosan azt a melegséget és gazdagságot adja, amit egy francia bisztróban eléd tett tányértól is várnál – egy pohár cabernet franc tökéletes párosítás lesz hozzá!
Hozzávalók:
60 g vaj, felkockázva
2 evőkanál olívaolaj
4 hagyma, vékonyan felszeletelve
2 evőkanál kakukkfűlevél
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1,5 liter (6 csésze) zöldségalaplé
6 szelet egynapos rozskenyér
200 g Cantal sajt durván lereszelve, plusz a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180C-ra. A vajat és az olajat egy lábasban alacsony hőfokon hevítsd, amíg megolvad, majd add hozzá a hagymát, fedd le, időnként keverd meg, amíg megpuhul (35-40 perc), majd fedő nélkül párold közepes a hőfokon. Időnként keverd meg, amíg karamellizálódik (10-12 perc). Add hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát, időnként kevergetve süsd puhára (2-3 perc). Ez után add hozzá a húslevest, forrald fel, és tedd félre.
A kenyeret és a sajt kétharmadát rétegezd egy 6 literes tűzálló tálba, öntsd rá a forró levest, ízlés szerint fűszerezd, majd fedd le, és süsd arany színűre (20-25 perc).
Melegítsd elő a grillt magas hőfokra. Szórd meg a levest a maradék sajttal, és grillezd, amíg a sajt megpirul és aranyszínűvé válik (4-5 perc). Forrón tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!