Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint

Az esküvő megtervezése mindig izgalmas és különleges feladat, ám legalább annyira nehéz is. Az első dolgotok az, hogy kijelöltök egy számotokra szimpatikus irányvonalat, amire aztán fel tudjátok építeni az esküvő hangulatát és dekorációját egyaránt. Idén négy fantasztikus trendet, dekorációs ötletet érdemes kiemelni az esküvők világából. Mutatjuk őket!

1. Természetközeli élmények

Jó hír, hogy ha kedvelitek a természetet, a rusztikus és natúr megoldásokat, akkor az esküvői trendek egyik irányzatát teljesen testre szabhatjátok. Nagy divat most a különféle zöld növények, pozsgások, dísznövények használata a dekorációban és a menyasszonyi csokrokban is. Ezt az irányvonalat nagyon jól illeszthetitek a szabadtéri esküvőhöz, illetve azokhoz a helyszínekhez, amik alapvetően természetesnek mondhatóak. Ilyenek pl. a különféle parkok és a faberendezésű esküvői termek.

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerintKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

A legdivatosabb virág 2019-ben a dália lesz, a legközkedveltebb szín pedig a lila – ezeket az árnyalatokat és ezeket a virágokat egész biztosan be tudjátok illeszteni a dekorációtokba, ha szeretnétek.

2. Függő díszek

Az esküvői trendek is igyekszenek mindig valami újat hozni a kínálatba, talán ezért van az is, hogy az idei szezonban nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni a mennyezet díszítésére – legalábbis az aktuális divat szerint. Nem az a cél, hogy ne látszódjanak a dekorációk, tehát nem a plafon dekorálására kell gondolnotok, hanem az alálógó, látványos díszekre.

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Különösen népszerűek a gömbformájú dekorációk, pl. a gömbformába rendezett virágok, de a kisebb-nagyobb, áttetsző üvegek is csodásan mutatnak a helyiségekben. A lényeg az, hogy ezek a díszek központi szerephez jussanak. Jó választás, ha az asztalok fölé helyezitek őket, így nem csak látványos, hanem praktikus dekorációt is kaptok, hiszen ezek nem foglalnak helyet – ellenben a szemet igencsak gyönyörködtetik.

3. Izgalmas és modern anyagválaszték

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ami az anyagokat illeti, az esküvők világába is beférkőztek a fémes dekorációk.

A rose gold tarol a szertartásokon, de szép lassan átveszi a helyét a klasszikus arany és az ezüst, valamint a króm.

Ez tehát azt jelenti, hogy az összes fémes anyag és szín helyet kaphat az asztalokon, illetve a dekoráció szerves részét képezhetik. Ennek megfelelően érdemes újragondolni az étkészleteket, a divat szerint ugyanis bátran összeboronálhatjátok egymással az említett árnyalatokat, hiszen a fémes anyag stílusban összeköti őket, tökéletes átmenetet képez.

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A mintáktól sem kell megriadnotok, kifejezetten népszerűnek számítanak a díszített tányérok, evőeszközök, de ezúttal el kell felejteni a jól megszokott magyaros motívumokat – sokkal inkább a kicsit reneszánszos, illetve a modern vonal hódít.

4. Minimalista esküvő? Igen!

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Sokak számára egyáltalán nem fér össze a minimalizmus és az esküvő, de az igazság az, hogy 2019 egyik elsöprő irányzata éppen erre épít. A minimalizmus az esküvői trendekben is mellőz minden sallangot, felesleges csillogást és extrát. A letisztult elegancia jellemzi, kevés dísszel, kiegészítővel. Az alapszín minden esetben a tiszta és egyszerű fehér, amihez a különféle természetes színek csatlakozhatnak – a natúr árnyalatokon túl a pasztellek hódítanak.

4 gyönyörű esküvői dekoráció a 2019-es trendek szerint Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

És hogy milyen minimalista trendekre érdemes hagyatkoznotok? Ilyen a teljesen alap esküvői csokor, ami akkor is tökéletes, ha csupán néhány szál kálából áll, vagy egy csokor bazsarózsából, mindenféle kiegészítő nélkül. Nincsenek nagy díszek, feltűnő ledizzók, masnik, ellenben hangsúlyosak a natúr berendezések, a gyertyák, és az egészen apró, szinte észrevehetetlen díszek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást