Cikkünk azoknak szól, akik szeretnek alkoholból és természetes anyagokból csodaszereket előállítani. Leírjuk, hogy milyen italfajták képezik az alapot a legjobb gyógyitalokhoz. Bízunk benne, hogy azok is kedvet kapnak majd a természetes orvosságokhoz, akik még nem kóstoltak ilyet.
2/5 Rum
A rum Amerika felfedezése után került be Európába, cukornádból főzik. Közép- és Dél-Amerika sámánjai oldószerként használták gyógyító- és varázsitalaikhoz.
Jellegzetes illata és íze miatt nem alkalmas az európai gyógynövényekkel ízesített pálinkák elkészítéséhez, ezért inkább koktélokhoz, valamint grogok, teák és kávék, azaz meleget adó italok ízesítéséhez használják. Illik hozzá a vanília, a fahéj, a gyömbér, a narancs és a csillagánizs. Klasszikus, rum alapanyagú recept a rumban eltett gyümölcs.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!