Cikkünk azoknak szól, akik szeretnek alkoholból és természetes anyagokból csodaszereket előállítani. Leírjuk, hogy milyen italfajták képezik az alapot a legjobb gyógyitalokhoz. Bízunk benne, hogy azok is kedvet kapnak majd a természetes orvosságokhoz, akik még nem kóstoltak ilyet.
1/5 Párlatok
A gyógyító italok többségénél valamilyen növényi párlat az alapanyag.
A párlat elnevezés gyűjtőfogalom, sokféle lehet, különböző ízű és minőségű italok tartoznak alá. Készülhet csonthéjas termésből, almából, gabonafélékből, burgonyából, gyógynövényekből, kaktuszból.
A magyar eljárással készült gyümölcspárlatok hungarikumnak számítanak, az utóbbi időben már csak ezekre használható a pálinka elnevezés. Az almából és a körtéből főzött szesz, valamint a vodka semleges ízhatású, ezért jól kombinálhatók a gyógyfüvekkel. A növényi párlatok esetében fontos tényező az alkohol foka.
Minél nagyobb az alkoholtartalom, annál hatékonyabban oldja ki a beletett növények gyógyító anyagait. A 70%-os italt utólag lehet vízzel hígítani, hogy 40%-os legyen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!