A könyv, amelyben egy szellem választ ad az élet nagy kérdéseire

A könyv, amelyben egy szellem választ ad az élet nagy kérdéseire

Címlap / Életmód / Ezotéria / A könyv, amelyben egy szellem választ ad az élet nagy kérdéseire

A könyvet az írónőn keresztül egy olyan személy írta, aki Seth-nek nevezi magát, és önmagáról úgy ad jellemzést, hogy egy személyiség energiából álló lényege, aki már nem összpontosul fizikai formában. Jane egy véletlen paranormális beavatás révén találkozott vele. Jane Roberts Seth könyve című művéből idézünk. Azóta több könyvet írt Seth ihletéséből.

Hogyan vélekedik Seth a szépségről?

„Olvasóim talán úgy gondolják, hogy fizikai teremtmények, anyagi testbe börtönözve, csont, hús és bőr korlátai közé zárva.

Ha azt hiszitek, hogy létetek ettől a testi képmástól függ, akkor félni fogtok a halál veszélyétől, hiszen semmi sem maradandó, ami anyagi, és a test, legyen bár ifjúkorában bármily szépséges, öregségére sohasem őrzi meg varázsát, életerejét.

Ha önnön fiatalságoddal, szépségeddel vagy intellektusoddal, eredményeiddel azonosulsz, állandóan marcangolni fog a tudat, hogy mindezek mulandóak és el is fognak múlni.”

Sokdimenziós személyiség

A ’külső ego’ és a belső ego együttműködik, az egyik lehetővé teszi, hogy manipuláld a világot, amelyet ismersz, a másik szállítja azokat a finom belső észleleteket, amelyek nélkül a fizikai létet lehetetlen volna fenntartani.

„Van azonban egy részed, a mélyebb identitás, amely létrehozta a belső és a külső egót: aki eldöntötte, hogy ezen a helyen, ebben a korban fizikai lény leszel.


Egy kis furcsaság: létezik a harmadik szem?


Ez a magva identitásodnak: ez az a pszichológiai mag, amelyből kikeltél, a sokdimenziós személyiség, akinek része vagy.”

Zsarnok az egó

Féltékeny isten az ego: azt akarja, hogy az érdekei ne szenvedjenek csorbát. Nem hajlandó több dimenzió létezését elismerni, csak azt, amelyben otthon érzi magát, amelyet képes megérteni.

Segítségnyújtás volna a dolga, de megengedtétek neki, hogy zsarnok váljék belőle. Ennek ellenére sokkal képlékenyebb és tanulékonyabb, mint amilyennek általában gondoljátok. Nem olyan merev, mint amilyennek látszik. A kíváncsisága például komoly értéket jelent.

Ha korlátozott fogalmaitok vannak a valóság természetéről, akkor az ego mindent el fog követni, hogy meg is tartson benneteket az általatok elfogadott valóság szűk, zárt területén.

„Ha viszont szabadságot adtok intuíciótoknak, kreatív ösztöneiteknek, akkor azok tágasabb dimenziókból származó tudást fognak közvetíteni, mint amilyet személyiségeteknek az anyag világában leginkább érdekelt része, az ego.”

Érzékszervek játéka

A fizikai érzékszervek általában vakká tesznek benneteket ezekre a nyitott csatornákra, mert a valóságot csak saját képük szerint érzékelik.

Az az igazság, hogy fizikai érzékszerveitek teremtik a világot, amelyet érzékelnek. A fa teljesen más egy mikróba, egy madár, egy rovar számára, és más a fa alatt álló ember számára.

„Nem azt állítom, hogy a fa másnak látszik. Valóban más. Ti a fa valóságát az érzékszervek erősen specializált szűrőjén keresztül érzékelitek. Ez pedig nem jelenti azt, hogy a fa valósága alapvetően ebben a formában létezik inkább, mint a mikroba, a rovar vagy a madár által érzékelt formában.

A fa teljesen érvényes valóságát csak a saját összefüggéseitekben érzékelhetitek, semmi másban. Ez az általatok ismert fizikai rendszeren belül mindenre vonatkozik.”

A belső Én

A szó legszorosabb értelmében a ’belső Én’ alakítja a testet, azáltal, hogy a gondolatokat és az érzéseket varázslatos módon átalakítja fizikai megfelelőikké. Ti növesztitek a testet.

„A test állapota mindenkor tökéletesen tükrözi belső, szubjektív állapototokat. Testeteket atomokból és molekulákból építitek fel; az alapvető elemeket olyan formába rendezitek, amelyet a sajátotoknak neveztek. Intuitív módon tudjátok is, hogy képmásotokat magatok alakítjátok, és függetlenek vagytok tőle.

Azt viszont nem ismeritek fel, hogy a tágabb környezetet, a teljes fizikai világot is magatok teremtitek azáltal, hogy gondolataitokat és érzéseiteket anyaggá változtatjátok – ez az áttörés a háromdimenziós életbe.

A belső Én tehát, mind egyénileg, mind tömegében kiküldi lelki energiáját, csápokat alkot, amelyek formába ötvöződnek.”

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!