Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Címlap / Életmód / Receptek / Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Ez a recept kicsit szakít a megszokott tejszínhabos gofri verziótól és egy mennyei mascarpone krémmel édesíti a gofrit. A banán-csokoládé klasszikus ízkavalkád csak tetőzi az összhatást!

Hozzávalók a gofrihoz:

300 g liszt

1 tasak sütőpor

egy csipet só

10 g cukor

2 tojás szétválasztva

120 ml olvasztott vaj

400 ml tej

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krém, szobahőmérsékleten

10 dkg cukor

1 evőkanál brandy

1 tasak vaníliás cukor

250 ml hűtött tejszín

Hozzávaló a csokoládé öntethez:

200 dkg étcsokoládé

1 ek. vaj

banán

Elkészítése:

1. Elkészítjük a gofrikat. A tojásfehérjét felverjük, a többi összetevőt a liszt kivételével pedig külön tálban összekeverjük. Lassan hozzákeverjük a lisztet és beleforgatjuk a tojásfehérjét. A gofrisütőben kisütjük a formákat.

2.

A mascarpone krémhez minden összetevőt összeöntünk és habbá verjük. Hűtőben lehűtjük.

3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az előre megolvasztott vajat. Levesszük a lángról.

4. Egy porcióhoz elhelyezünk egy gofrit, megkenjük krémmel, majd jöhet még egy gofrit, amire szintén krémet teszünk. A tetejére banánszeleteket teszünk. Az egészet csokoládé öntettel (ami már szobahőmérsékletű) leöntjük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást