Ezek az apró falatok dekoratívak, egy igazi ünnepi előétel, amelyet pirítóssal, friss zöldségekkel lehet tálalni.
Hozzávalók:
– 200g füstölt lazac
– 150g krémsajt
– egy kis csokor friss kapor
Elkészítése:
1. Egy vágódeszkán szeleteljük fel vékonyra a füstölt lazacot (ha már nem szeletelten vásároltuk). Kenjük meg sajttal, szórjuk meg kaporral.
2. Tekerjük fel óvatosan a sajtos lazacot. Takarjuk le fóliával és tegyük be a fagyasztóba 20 percre, hogy a sajt jól megkeményedjen.
3. Egy nagyon éles késsel óvatosan szeleteljük fel a tekercseket (kb. 2cm-es szeletekre vágjuk). A szeletelések közt töröljük meg a kés élét. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral.
4. Egy igazán könnyű és elegáns előétel. Tálalhatjuk citromszeletekkel, friss salátával és pirítóssal.