Füstöltlazac tekercsek

Füstöltlazac tekercsek

Címlap / Életmód / Receptek / Füstöltlazac tekercsek

Ezek az apró falatok dekoratívak, egy igazi ünnepi előétel, amelyet pirítóssal, friss zöldségekkel lehet tálalni.

Hozzávalók:

– 200g füstölt lazac
– 150g krémsajt
– egy kis csokor friss kapor

Elkészítése:

1. Egy vágódeszkán szeleteljük fel vékonyra a füstölt lazacot (ha már nem szeletelten vásároltuk). Kenjük meg sajttal, szórjuk meg kaporral.

2. Tekerjük fel óvatosan a sajtos lazacot. Takarjuk le fóliával és tegyük be a fagyasztóba 20 percre, hogy a sajt jól megkeményedjen.

3. Egy nagyon éles késsel óvatosan szeleteljük fel a tekercseket (kb. 2cm-es szeletekre vágjuk). A szeletelések közt töröljük meg a kés élét. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral.

4. Egy igazán könnyű és elegáns előétel. Tálalhatjuk citromszeletekkel, friss salátával és pirítóssal.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!