Télen sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, mint a meleg hónapokban. Pedig – rögtön látni fogod – ennek nem muszáj így lennie! Hiszen a kínálat továbbra is adott, csak pár trükköt kell betartani a változatosság érdekében.
2/6 Jöhetnek a friss csírák
A csírákra hazánkban még nincs túl nagy kereslet, pedig ezek a vitaminbombák valósággal csodát tesznek a szervezettel. Különösen sokat segítenek ősszel és télen, amikor megcsappannak a boltban a frissebb zöldségkészletek.
A nagyobb hipermarketekben vásárolhatsz csírákat dobozban, de sokkal jobban megéri, ha otthon állsz neki a projektnek. Csíráztató tálat már 1-2000 forintért vehetsz, egy zacskó mag pedig csupán pár száz forintba kerül (és sokszor még a negyede is sok egy-egy csíráztatás alkalmával). Így ráadásul egészen biztos lehetsz benne, hogy a csírák valóban frissek, hiszen ráérsz fogyasztás előtt kivenni őket a tálból. Szendvicsekhez igazán tökéletesek!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!